Izvor: Tanjug
11.01.2023 u 20:44
0

„NUKLEARNA NESREĆA NIKOME NIJE U INTERESU“: Grosi OČAJAN, ističe da dogovor o sigurnoj zoni za nuklearnu elektranu Zaporožje postaje NEMOGUĆ!

Posredovanje u dogovoru o zoni bezbednosti oko ukrajinske nuklearne elektrane Zaporožje, koju kontroliše Rusija, postaje sve teže zbog uključivanja vojski u pregovore, rekao je danas generalni direktor Međunarodne agencije za atomsku energiju (IAEA) Rafael Grosi.

On je istakao da ne veruje da je sporazum nemoguć, ali i dodao da je činjenica da pregovori nisu laki, prenose mediji.

Grosi je za RAI rekao da su razgovori sa Kijevom i Moskvom postali komplikovaniji, jer ne uključuju samo diplomate, već i vojne oficire.

ŠEF ENERGOATOMA POZVAO UN: Traži da se pošalju mirovne snage u nuklearnu elektranu Zaporožje

– Pregovaranje je postalo duže i teže, rekao je šef IAEA, ali je i naglasio da planira da se sledeće nedelje vrati u Ukrajinu kako bi se sastao sa predsednikom Vladimirom Zelenskim i drugim najvišim ukrajinskim zvaničnicima, a nada se da će kasnije otputovati i u Moskvu.

– Moskva i Kijev su se međusobno optuživali za granatiranje objekta u Zaporožju. Igraju se vatrom, poručio je Grosi.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Ipak, zaključio je da „nuklearna nesreća nikome nije u interesu, čak ni Rusima“. Zaporošku elektranu iz sovjetskog doba, najveću evropsku nuklearku, ruske snage zauazele su u martu, ubrzo nakon početka rata u Ukrajini.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter