Izvor: BSC Happy
20.03.2023 u 16:32
0

NUKLEARNI RAT NA POMOLU?: Severna Koreja izvela raketni udar!

Severna Koreja je u ponedeljak saopštila da je simulirala nuklearni napad na Južnu Koreju lansiranjem balističke rakete tokom vikenda, što je bila njena peta raketna demonstracija ovog meseca u znak protesta protiv najvećih zajedničkih vojnih vežbi u godinama između SAD i Južne Koreje.

Lider Severa Kim Džong Un dao je instrukcije svojoj vojsci da održi više vežbi kako bi se pooštrila ratna spremnost svojih nuklearnih snaga suočenih sa „agresijom“ njegovih neprijatelja, javili su državni mediji.

Južnokorejska i japanska vojska otkrile su da je raketa kratkog dometa lansirana u nedelju u vode kod istočne obale Severne Koreje, što je navodno došlo manje od sat vremena pre nego što su SAD letele na bombarderima dugog dometa B-1B na obuku sa južnokorejskim ratnim avionima.

SEVERNA KOREJA ISPALILA JOŠ JEDNU BALISTIČKU RAKETU: Seul: „Ovo je provokacija i neprijateljski čin!“

Severna Koreja opisuje vežbe SAD i Južne Koreje kao probu za invaziju, iako saveznici insistiraju na tome da su odbrambene prirode.

Neki stručnjaci kažu da Severna Koreja koristi vežbe kao izgovor da unapredi svoje programe naoružanja.

Zvanična korejska centralna novinska agencija Pjongjanga saopštila je da je projektil, koji je leteo oko 800 kilometara (500 milja), bio na vrhu sa lažnom nuklearnom bojevom glavom.

Test je opisan kao uspešan, rekavši da je uređaj detonirao kako je planirano 800 metara (jardi) iznad vode na mestu koje je simuliralo neodređenu „glavnu neprijateljsku metu“, navodno potvrđujući pouzdanost uređaja za kontrolu nuklearne eksplozije oružja i detonatora bojeve glave.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter