Izvor: Tanjug
08.12.2022 u 19:50
0

OČEKIVANO Hrvatska nova članica Šengena, prijem Bugarske i Rumunije odložen!

Ministri unutrašnjih poslova država članica EU i šengenskog prostora odlučili su da Hrvatska uđe u Šengen zonu, dok je prijem Bugarske i Rumunije odložen.

Vit Rakušan, ministar za unutrašnje poslove Češke koja predsedava EU, čestitao je Hrvatskoj ulazak u Šengen zonu od 1. januara sledeće godine.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

„Čestitamo Hrvatskoj, novoj članici Šengena. Posle dugo vremena, danas možemo da kažemo da je Šengen proširena. Hrvatska je sve uradila potrebno za to. Ovo je dobro i pozitivno za sve građane EU“, izjavio je Rakušan.

On je naveo da su Rumunija i Bugarska spremne takođe da uđu u zonu slobodnog kretanja.

„Zahvaljujem im se za njihov rad poslednjih godina i meseci i ubeđen sam da će uskoro doći njihovo vreme“, naglasio je Rakušan i najavio da će Švedska, sledeća zemlja predsedavajuća EU, raditi na tome.

I komesarska za unutrašnje poslove Ilva Johanson je čestitala Hrvatskoj.

„Hoću da poželim dobrodošlicu građanima Hrvatske. Čestitam im“, rekla je ona. Johanson se obratila i građanima Rumunske i Bugarske i rekla da i oni zaslužuju da budu deo slobodne zone kretanja.

Nikolaj Patrušev prozreo namere SAD i NATO: „Dugoročni cilj SAD i njihovih NATO saveznika je da po svaku cenu oslabe ili unište našu zemlju!“

„Imate veliku podršku skoro svih država članica i veoma veliku podršku Češke i Evropske komisije. Hoću da kažem građanima Rumunske i Bugarske da sam razočarana. Uloga Komisije je da bude optimista i da preduzme sledeći korak. Produžavamo da radimo i ubeđena sam da ćemo da postignemo cilj za vreme ovog mandata Komisije i to će biti moj prioritet“, naglasila je ona.

Johanson je ukazala na to da EU „nije bila ujedinjena“. „To je naša slabost i zbog toga sam tužna“, rekla je ona.

Planove za proširenje Šengena je blokirala Austrija zbog porasta broja migranata koji ulaze u EU, delom preko ove dve zemlje. Austrijski ambasador je juče, na sastanku ambasadora EU, rekao da se protivi pridruživanju Rumunije i Bugarske. Osim Austrije, i Holandija je protiv ulaska u Šengen Bugarske i Rumunije

 *Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.

Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter