Izvor: BSC happy portal
25.05.2023 u 15:17
0

ODLAZI LI IPAK VAGNER IZ BAHMUTA? Stigle ruske trupe

Rusija je zamenila Vagnerove privatne vojne jedinice redovnim trupama u predgrađu Bahmuta, ali borci grupe ostaju unutar razorenog grada, izjavila je u četvrtak zamenica ukrajinskog ministra odbrane Hana Malijar.

Njeni komentari su bar delimično potvrdili najavu osnivača Vagnera Jevgenija Prigožina da je njegova grupa počela da povlači svoje snage iz Bahmuta u istočnoj Ukrajini i predaje svoje položaje redovnim ruskim trupama.

 – Na periferiji Bahmuta, neprijatelj je zamenio Vagnerove jedinice redovnim vojnim snagama. U samom gradu ostaju Vagnerovi borci – napisao je Maliar u komentarima u aplikaciji Telegram. Prigožin je na snimku rekao da je povlačenje njegovih jedinica počelo rano u četvrtak i da će se predaja Vagnerovih položaja nastaviti do 1. juna.

„IZVINITE ŠTO SU NAM DEDOVI BILI NACISTI“: Ukrajinci mole POLJAKE ZA OPROST nakon 80 godina od strašnog zločina

 – Definitivno možemo da primetimo smanjenje napada i moguće je da je to povezano sa njihovim pregrupisavanjem. Jasno je da smo naneli velike gubitke i da im je ovo potrebno (da se pregrupišu) – rekao je on. Maliar je rekao da Rusija takođe jača svoje pozicije na bokovima Bahmuta i granatira ukrajinske snage kako bi pokušala da zaustavi ukrajinsko napredovanje severno i južno od grada. Prigožin je prošle nedelje najavio zauzimanje Bahmuta posle najduže i najkrvavije bitke u ratu. Izveštavanje Mak Hundera; pisanje Toma Balmforta; uređivanje Timoti Heritidž

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter