Izvor: Happy BSC
05.04.2022 u 13:08
0

OGLASILA SE ANGELA MERKEL I ZAPUŠILA USTA ZELENSKOM! Oštro mu je odgovorila na NAPADE, a onda je pomenula VARVARSTVO u Ukrajini

Angelu Merkel i bivšeg francuskog predsednika Nikolu Sarkozija osudio je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski, koji je pozvao bivše zvaničnike da dođu u zemlju da budu svedoci navodnih masovnih ubistava civila za koje Kijev tvrdi da je odgovorna Moskva.

„Pozivam gospođu Merkel i gospodina Sarkozija da posete Buču i vide do čega je dovela politika ustupaka Rusiji nakon 14 godina“, rekao je Zelenski u video obraćanju preko noći, kritikujući francusko-nemačku inicijativu da se blokira ulazak Ukrajine u NATO još 2008. kao „pogrešnu procenu“.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Merkelova je kasnije u toku dana odgovorila na optužbe, davši kratku izjavu preko svog portparola, koji je rekao da bivša kancelarka i dalje „stoji pri svojim odlukama u vezi sa samitom NATO-a 2008. u Bukureštu„. Blok predvođen Sjedinjenim Američkim Državama formalno je priznao aspiracije Ukrajine i Gruzije u Deklaraciji samita u Bukureštu 2008, složivši se da će dve zemlje na kraju postati članice alijanse, ali zapravo nisu pokrenuti nikakvi realni planovi u vezi sa tim.

Istovremeno, Merkelova je osudila masovna ubistva u Buči, gradu severozapadno od Kijeva, gde je pronađeno više mrtvih civila. Dok su Kijev i najviši zapadni zvaničnici okrivili Moskvu za navodno masovno ubistvo, Rusija je oštro negirala svoju umešanost, sugerišući da je cela afera bila „provokacija“.

„S obzirom na zločine otkrivene u Buči i drugim mestima u Ukrajini, svi napori vlade i međunarodne zajednice da stanu na stranu Ukrajine i da okončaju rusko varvarstvo i rat protiv Ukrajine imaju punu podršku bivše kancelarke“, rekla je Merkelova. izjavio je njen portparol.

Moskva je pokrenula ofanzivu velikih razmera na Ukrajinu krajem februara. Između ostalog, Rusija sada zahteva da se Ukrajina zvanično proglasi neutralnom zemljom koja se nikada neće pridružiti vojnom savezu NATO-a koji predvode SAD. Kijev insistira da je ruska ofanziva bila potpuno ničim izazvana i demantovao je tvrdnje da je planirao da silom povrati dve republike u Donbasu oko kojih je takođe nastao sukob.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter