Izvor: Tanjug
02.01.2023 u 15:14
0

OGLASILO SE MINISTARSTVO ODBRANE RUSIJE: „Stradalo 63 ruska vojnika u Makijevki“

Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je danas da su oružane snage Ukrajine napale punkt privremenog razmeštanja ruske vojske u gradu Makijevka u samoproglašenoj  Donjeckoj Narodnoj Republici (DNR) i da je u napadu poginulo 63 vojnika.

Kako se precizira u saopštenju, granatiranje je izvedeno iz višecevnog raketnog sistema HIMARS, prenose mediji.

Ministarstvo odbrane je navelo da će pružiti svu neophodnu pomoć i podršku porodicama i prijateljima žrtava.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Prethodno su ukrajinske vlasti saopštile da je ubijeno oko 400 ruskih vojnika u raketnom napadu na region Donjecka, prenose mediji.

Ukrajinske vlasti su navele da je projektil pogodio zgradu u gradu Makijevka, gde su, kako se navodi, bile stacionirane ruske snage.

Proruske vlasti u DNR priznale su da je bilo žrtava u ovom napadu, ali nisu potvrdile brojke koje su objavile ukrajinske vlasti.

DA LI SE TO USKORO OČEKUJE KRAJ RATA? General predviđa okončanje sukoba

Predstavnici DNR saopštili su da su ukrajinske snage otvorile vatru na Makijevku i Golovku kao i na još okruga u Donjecku pod ruskom kontrolom.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter