Izvor: Kurir.rs/Klix.ba
01.10.2022 u 12:13
0

OGLASIO SE I BERLUSKONI: Prvi ću ponuditi rešenje za sukob sa Rusijom, ali tek kad oklonosti dozvole!

Nakon što je na parlamentarnim izborima u Italiji stranka Braća Italije na čelu s Đorđijom Meloni osvojila najveći broj glasova, u ovoj državi usledile su konsultacije vezane za formiranje vlasti, a jedan od onih koji učestvuje u ovom procesu jeste i Silvio Berluskoni.

BERLUSKONI ŽELI DA OSTANE NA POLITIČKOJ POZORNICI: „Pokušaću da budem plejmejker“

Osnivač partije Forza Italia trebao bi zajedno s sa strankama Braća Italije i Liga činiti novu italijansku vladu koju mnogi smatraju najviše desno orijentisanom još od kraja Drugog svetskog rata.

U intervjuu za La Stampu, Berlukconi je pojasnio kako je do sada obavio razgovore i sa Meloni, ali i sa Mateom Salvinijem. Međutim, u razgovoru sa novinarima, nije hteo otkriti detalje susreta.

„Nikada nisam otkrivao svoje privatne razgovore sa damama. To je staro pravilo i neću napraviti izuzetak ni sada kada će gospođa Meloni verovatno postati nova premijerka države“, rekao je Berlusconi.

Kada je riječ o samom sastavu vlade, Berlusconi je pojasnio kako ne vjeruje u vladu koja bi se nazivala čisto ekspertskom.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

„Nije pitanje brojeva već samog značenja. Ne verujem u čiste eksperte. Da samo oni postoje, politika bi bila beskorisna. Oduvek sam želio da u svoje vlade uključim ljude koji su povezani s nama, koji dele naš politički projekt i koji imaju vrhunski profesionalni, akademski ili poslovni plan i program“, mišljenja je Berlusconi.

Takođe, u razgovoru je Berluskoni otkrio i da li namerava biti samo član Senata ili pretenduje i na druge pozicije.

„Uradiću ono što će od mene tražiti država i pre svega desni centar. Očigledno, ako razmislite o priči mog života, možete shvatiti da uloga koju igram prevazilazi bilo koji formalni zadatak, posebno u međunarodnom scenariju“, pojasnio je lider stranke Forca Italia.

Jedno od pitanja na koje je Berlusconi odgovarao odnosilo se i na odnos Italije prema Rusiji, a lider stranke Forca Italia ponudio je zanimljiv odgovor.

„Trebamo imati odnos prema Rusiji kao i prethodna vlada. Međutim, dodao bih, da ću kada okolnosti dozvole biti prvi koji će insistirati na diplomatskom rešenju. Rat smatram nepodnošljivim i ludilom svih ludila. Međutim, diplomatsko rešenje podrazumijeva apsolutno jedinstvo Zapada i ni pod kojim okolnostima se ne može razmišljati o žrtvovanju slobode i prava ukrajinskog naroda“, zaključio je Berluskoni.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter