Izvor: Tanjug
28.03.2023 u 10:58
0

„OKONČAO BIH RAT U UKRAJINI ZA 24 SATA, NEĆU VAM REĆI KAKO“: Trampovo predizborno obećanje

Bivši predsednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Tramp izjavio je da će okončati rat u Ukrajini za 24 sata ako bude opet izabran za predsednika Amerike 2024. godine, ali je odbio da kaže na koji način bi to postigao.

-Ako rat u Ukrajini ne bude rešen, ja bih ga rešio sa Zelenskim i Putinom, to bi bili veoma laki pregovori- izjavio je Tramp za Foks njuz, prenosi Njujork post.

Tramp je odbio da kaže na koji način bi okončao rat „jer onda to ne bi mogao da koristi u pregovorima.

DETALJI MASAKRA U TENESIJU: Žena detaljno planirala zločin, pronađeno još oružja (FOTO/VIDEO)

Bivši predsednik SAD je rekao da se pregovori o Ukrajini koje predlaže neće odigrati u roku od narednih „godinu i po dana“, rekavši da je to „dug vremenski period“ i da rat u međuvremenu može da postane mnogo gori.

-Ako ova stvar, rat u Ukrajini, ne bude rešena do američkih predsedničkih izbora, a moguće je da neće biti rešena, možemo da završimo u svetskom nuklearnom ratu- upozorio je Tramp.

Prvi i Drugi svetski rat bi, istakao je on, u poređenju sa takvim nuklearnim ratom izgledali kao dečija igra.

STRAVIČAN SNIMAK PUCNJAVE U TENESIJU: Naoružana žena upala u školu i poubijala šest osoba – među njima i deca (FOTO/VIDEO)

Tramp je prethodno na svojoj društvenoj mreži Truth Social reagovao na plan ruskog predsednika Vladimira Putina da razmesti taktičko nuklearno oružje u Belorusiji, poručivši Amerikancima „da se mole“, preneo je Njuzvik.

-Evo ga! Baš kao što sam predvideo, sada se igramo sa velikim stvarima. Reč na N kao nuklearno je počela da se svuda koristi- napisao je Tramp.

Bivši predsednik SAD je okrivio „nekompetentne ljude koji vode američku vladu“ za novonastalu situaciju.

-Sve što mogu da vam kažem sada je: molite se! -zaključio je Tramp.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter