Izvor: Tanjug
11.02.2023 u 12:55
0

OPŠTENARODNI PROTESTI U FRANCUSKOJ: Najavljen masovni štrajk protiv reforme penzija

U Francuskoj se danas održavaju protesti protiv reforme penzija koja predviđa podizanje minimalne starosne granice za odlazak u penziju sa 62 na 64 godine, a organizatori se nadaju velikom odzivu koji bi ponovio uspeh ranijeg protesta od 19. januara, kada je na ulice izašlo milion građana Francuske.

-Očekujem mnogo ljudi. Potrebno je da budemo veoma brojni- izjavio je Loran Berger, šef najvećeg francuskog sindikata CFDT, dodavši da će danas širom zemlje biti organizovano oko 250 demonstracija, prenosi Rojters.

„TO NISU IGRAČKE, VEĆ TEŠKA VOJNA OPREMA“ Berbokova o slanju borbenih aviona Ukrajini

Svi glavni sindikati u zemlji danas su u zajedničkom saopštenju pozvali Vladu Francuske da povuče predlog zakona o reformi penzija i upozorili da će od 7. marta zaustaviti celu Francusku ako njihovi zahtevi ne budu ispunjeni.

Sledeći veliki protest protiv reforme penzija je zakazan za 16. februar.

Reformu penzija podržava predsednik Francuske Emanuel Makron i vlada zemlje.

NOVI ZEMLJOTRES U TURSKOJ: Potres jačine 4,5 stepeni

Parlamentarna opozicija se trudi da nakon prve nedelje debate o reformi penzija zatrpa predlog zakona hiljadama amandmana i tako odloži njegovo usvajanje.

Opstrukcija može da natera predsednika Makrona da zaobiđe glasanje u parlamentu i proglasi zakon o reformi penzija važećim putem predsedničkog dekreta.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Taj potez bi svakako zagorčao ostatak Makronovog predsedničkog mandata koji ističe 2027. godine, dodaje agencija.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter