Izvor: Tanjug
25.12.2022 u 07:54
0

ORBAN OTKRIO KOLIKO MAĐARSKU KOŠTA RAT U UKRAJINI: Skok cena energenata doveo sve u opasnu situaciju!

Poskupljenje energenata zbog situacije u vezi sa Ukrajinom i sankcijama EU Rusiji koštalo je mađarsku privredu 10 milijardi evra, kazao je mađarski premijer Viktor Orban u intervjuu za Magiar Nemezet.

ORBAN PORUČIO: „Vreme je za „isušivanje močvare“ u Evropskoj uniji!“

Prema njegovom mišljenju, skok cena energenata gurnuo je zemlje u opasnu situaciju. Ako je godinu dana ranije Mađarska kupovala resurse u vrednosti od 7 milijardi evra, sada je za njih morala da plati 17 milijardi evra.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Ova razlika je veoma velika, istakao je šef mađarske vlade.

Orban veruje da bi, kada bi se sve energetske sankcije mogle ukinuti, cene energenata momentalno pale. Osim toga, smanjila bi se stopa inflacije, a Budimpešta bi u narednoj godini mogla da planira privredni rast ne od 1,5 odsto, već čak i od pet odsto.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.

Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter