Izvor: Kurir.rs
29.03.2023 u 13:42
0

OPONAŠA PUTINA, A DA LI SEBE VIDI NA NJEGOVOM MESTU? Prigožin skinuo vojnu uniformu, pa se u intervjuu predstavio kao nikad ranije!

Prigožin je takođe iskoristio ovaj intervju da ponovi svoje prethodne argumente o potrebi usađivanja tvrdokorne ideologije ruskim borcima i insinuirao je da rusko Ministarstvo odbrane namerno oduzima artiljerijsku municiju Vagner grupi.

Osnivač Vagner grupe Jevgenij Prigožin možda koristi svoj uticaj u ruskim medijima da se predstavi kao kandidat na predsedničkim izborima u Rusiji 2024. godine.

VAGNEROVCI ZAUZELI FABRIKU „AZOM“ U BAHMUTU: Prigožinovi borci kontrolišu celo postrojenje za preradu metala

Prigožinova vlastita Federalna novinska agencija objavila je intervju koji je Prigožin vodio sa ruskim novinarima RT, RIA Novosti i Federalne novinske agencije 14. marta.

Ovaj intervju je bio vredan pažnje zbog svog jedinstvenog formata – tokom intervjua Prigožin je izgleda oponašao način na koji ruski predsednik Vladimir Putin snima svoje koreografisane javne sastanke, bilo da bi se tiho ismevao Putinu ili suptilno sugerisao da bi Prigožin mogao da postane ruski predsednik poput Putina.

Koreografija i scenario Prigožinovog intervjua osmišljeni su tako da se u kadru nalazio Prigožin u za svojim stolom preko puta njegove publike na isti način na koji se obično snima Putin.

Ovaj stil snimanja je neobičan za Prigožina, pošto njegove javne video izjave obično ne koriste tako sterilan format; Prigožin se obično opredeljuje da sebe snima širokim kadrovima na ratištima ili u dinamičnim, ali montiranim video snimcima koji nastoje da ga prikažu kao iskrenog i grubog, piše Institut za studije rata u svojoj analizi.

Prigožin je takođe iskoristio ovaj intervju da ponovi svoje prethodne argumente o potrebi usađivanja tvrdokorne ideologije ruskim borcima i insinuirao je da rusko Ministarstvo odbrane namerno oduzima artiljerijsku municiju Vagner grupi.

On možda parodira Putinov kinematografski stil kao deo veće kampanje trolovanja za napad na Kremlj ili kako bi povukao prećutne paralele između sebe i kancelarije ruskog predsednika. Prigožin je ranije insinuirao da bi mogao da zameni Putina.

Prigožin je 11. marta dao sarkastičnu najavu da će se kandidovati za predsednika Ukrajine 2024. godine — izjava za koju je istaknuti ruski naučnik povezan sa Kremljom tvrdio da implicitno promoviše narativ da će se Prigožin kandidovati na predsedničkim izborima u Rusiji koji su takođe zakazani za 2024.

Šef Vagnera je direktno napao Putinovu predsedničku administraciju 18. januara i insinuirao da su neki zvaničnici koji tamo rade izdajnici, koji žele da Rusija izgubi rat u Ukrajini – jedan od najhrabrijih Prigožinovih napada na Kremlj do sada.

Prigožin je takođe negirao tvrdnje Kremlja da se Rusija bori protiv NATO-a u Ukrajini i doveo u pitanje da li u Ukrajini zaista ima nacista, kako Kremlj – a konkretno Putin – stalno tvrdi.

Prigožinovo nedavno ponašanje – bez obzira na njegovu nameru – unapređuje narativ u ruskom društvu da Prigožin ima veće političke aspiracije u Rusiji.

Bivši ruski oficir i osuđeni ratni zločinac Igor Girkin (jedan od Prigožinovih kritičara) našalio se 26. marta da je Prigožin poput Julija Cezara, osim što je Julije Cezar prvo ostvario vojne pobede pre nego što je agitovao za svoj politički napredak — verovatno misleći na Prigožinov neuspeh da ispuni svoje navodno obećanje da će zauzeti Bahmut do septembra 2022.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter