Izvor: Tanjug
15.10.2022 u 16:39
0

OŠTAR PROTEST MOSKVE Zaharova kritikovala Nemce zbog izostanka reakcije na vandalske akte protiv ruske ambasade u Berlinu i konzulata u Frankfurtu!

Moskva je ogorčena izostankom reakcije nemačkih vlasti na vandalske akte protiv ruske ambasade u Berlinu i konzulata u Frankfurtu.

Ruska ambasada je oštro protestovala zbog takvih neprijateljskih postupaka, izjavila je danas portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Ogorčeni smo nedostatkom adekvatnog odgovora nemačkih vlasti na vandalske akte koje su 10. oktobra 2022. godine počinile organizovane grupe zlonamernika koje simpatišu režim u Kijevu protiv ruske ambasade u Berlinu i generalnog konzulata Rusije u Frankfurtu na Majni, navela je Zaharova, objavljeno je na sajtu ruskog Ministarstva spoljnih poslova, prenele su RIA Novosti.

U oba slučaja, nemački policajci odgovorni za bezbednost ovih ruskih diplomatskih institucija, nisu pružili i nisu pokušali da pruže otpor licima koja su nanela materijalnu štetu našim inostranim predstavništvima i niko od vandala nije priveden, istakla je ona.

Zaharova je dodala da je ruska ambasada notom nemačkom Ministarstvu spoljnih poslova izrazila snažan protest protiv ovakvih neprijateljskih akcija koje su sprovedene uz faktičko saučešće policije.

FRANCUSKA OTKRILA RUSKU PODMORNICU KOD OBALE BRETANJE: Dignuta uzbuna, pratili je Francuzi, Britanci i Španci! (VIDEO)

Insistiramo na stvarnom, a ne formalnom, ispunjavanju međunarodno-pravnih obaveza nemačkih vlasti preuzetih u skladu sa Bečkom konvencijom o diplomatskim odnosima iz 1961. godine radi osiguravanja bezbednosti stranih diplomatskih misija u njihovoj zemlji, dodala je Zaharova.

Osim toga, Ministarstvo spoljnih poslova očekuje da će nemačke agencije za sprovođenje zakona pojačati bezbednost zgrada i teritorija ruske ambasade u Berlinu i generalnih konzulata Rusije u saveznim državama, istakla je ona.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter