Izvor: BSC Happy
11.03.2023 u 07:43
0

OTIMAJU I MANASTIRE: Kijev ne zna gde udara!

Ukrajinski zvaničnici su u petak naredili delu Pravoslavne crkve, koji je istorijski orijentisan prema Rusiji, da napusti manastirski kompleks u Kijevu.

Kijev vodi još jednu borbu protiv veroispovestio, jer ovakav incident nije prvi.

Vlasti se obračunavaju sa Ukrajinskom pravoslavnom crkvom, koja se nalazi pod autoritetetom moskovskog patrijarha. Označena kao proruska UPC se od ruske intervencije nalazi pod „sankcijama“ vlasti, te je okarakterisana kao proruska.

EMISIJA „AKTUELNOSTI“ NA HAPPY TV: „Zelenski kao vođa žrtvuje ogromne mase Ukrajinaca koji bespotrebno ginu, njihove akcije su totalno neefikasne“

UPC se pravda da takve veze, kako se navodi, sa Moskovom nema i da je žrtva političkog „lova na veštice“.

Ukrajinsko ministarstvo kulture saopštilo je da je UPC naređeno da napusti kompleks manastira Kijevsko-pečerske lavre, star 980 godina, gde joj je i sedište!

Navodi se da je UPC prekršila „uslove sporazuma u vezi sa korišćenjem državne imovine“, ali samih detalja o takvom „prekršaju“, očekivano, nema.

UPC svakako ima tesne veze sa Moskovskom patrijaršijom, što je istorijski gledano sasvim logično, legitimno i kanonski, s druge strane Kijev ne razume da takvi postupci ne doprinose pobedi u ratu, već da znače isključivo nemoć.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter