Izvor: Kurir.rs
28.03.2023 u 21:46
1

OTVARA SE NOVI FRONT: Ruska vojska danima minira teren i ubrzano se ukopava, Ukrajinci neprestano napadaju, imaju 2 glavna cilja!

Dok sukobi odjekuju Donbasom na Krimu se sada vodi sasvim drugačiji sukob. Rat noćnih eksplozija, sabotaža i dezinformacija.

Sve je počelo sa Krimom i sve će se tamo završiti.

Tim je rečima ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski počeo govor na međunarodnoj konferenciji o Krimu u avgustu i jasno stavio na znanje da je dugoročni cilj Kijeva oslobađanje poluostrva od okupatora.

Kako je rat odmicao, tako se fokus Ukrajine prebacio s Krima na druge delove zemlje, uglavnom istočnu regiju Donbas i južne regije Zaporožje i Herson, gde ruske snage granatiraju stambene objekte i ključnu infrastrukturu. Krim je međutim ostao u pozadini uma ukrajinskih vojnih zvaničnika uz nadu da će jednoga dana doći pravi trenutak kada će krenuti u njegovo oslobađanje.

Šanse za vraćanje Krima u ovom trenutku su realno gledano male. Uprkos tome, ukrajinski vojnici ulažu znatne napore kako bi rusku okupaciju učinili što neugodnijom. Ukrajinska vojskaizvodi napade na Krim sa dva glavna cilja – što više uznemiriti rusku Crnomorsku flotu i prekinuti vitalne ruske linije snabdevanja. Ruski zapovednici zbog toga moraju smišljati inovativne načine kako da spreče ponovno zauzimanje osvojenih teritorija jer ne mogu priuštiti sebi da ga izgube.

DALJINSKA DETONACIJA

Prošle nedelje je Glavna obaveštajna služba Ukrajine objavila da su eksplozije u gradu Džankoj na severu Krima bile uzrokovane udarom na ruske krstareće rakete „Kalibr“ koje su prevožene železnicom. Ukrajinci kažu da je taj napad imao za cilj demilitarizovati Rusiju i pripremiti Krimski poluotok za deokupaciju.

Krstareći projektil „Kalibr“ može pogoditi morske mete udaljene do 350 kilometara i kopnene mete na udaljenosti većoj od 2.500 kilometara. Međutim, nije moguće potvrditi jesu li rakete „Kalibr“ uistinu uništene ili je reč o ukrajinskoj kampanji zavaravanja neprijatelja. Rusija tvrdi da njene rakete nisu uništene te je pokrenula istragu o bespilotnim letelicama za koje tvrdi da su izazvale eksploziju.

Dva dana nakon eksplozija u Džankoju izvršen je napad na luku Sevastopolj na Krimu koja je glavna pomorska baza Crnomorske flote. Prema više ruskih i ukrajinskih izvora, napad je izveden tokom noći sinhronizovanom detonacijom eksploziva na bespilotni brod na daljinsko upravljanje i istovremenim napadom više letelica. Sevastopolj se nalazi na oko 230 kilometara od linije fronta.

Iako su nedavni napadi povećali tenzije na poluostrvu, koje je Rusija anektirala 2014. godine, ne nagoveštavaju skoro ukrajinsko ponovno zauzimanje Krima već su pokušaj da se destabilizuje ruska vojska na poluostrvu. Kerčki most je ključna veza između anektiranog Krima i kopnene Rusije preko kojeg Rusija šalje trupe i oružje u južnu Ukrajinu i odbrambeni položaj za ruske snage koje i dalje drže deo Hersonske oblasti.

Ukrajinski zvaničnici tvrde da su Rusi počeli minirati područje oko reke Dnjepar kako bi sprečili iskrcavanje u južnom Hersonu. Ruske snage navodno izvode desetine artiljerijskih i raketnih napada preko reke na područja Hersona pod kontrolom Ukrajine.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “OTVARA SE NOVI FRONT: Ruska vojska danima minira teren i ubrzano se ukopava, Ukrajinci neprestano napadaju, imaju 2 glavna cilja!”

  1. Ovde na vasem sajtu kod komentarisanja gore kao prvo treba da se stavi ovaj prozor gde se ukucava ime a onda nize dole prozor za tekst , vi ste stavili obrnuto , inace je sajt lep i pregledan sem onih slika nize gde pise : VISE NA VEBU koje su prevelike a odvratne su , treba da budu mnogo manje .
    Rusi treba da ispitaju da li za Ukrajince ratuju izbeglice iz Sirije, Pakistana, Avganistana, ……………, ako da , onda ce znati od kada je sracunato da se vodi rat protiv Rusije . Mozda Rusi ne misle tako ali milsim da im preti opasnost , nesto ne nadano .

    1
    0
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter