Izvor: Tanjug
27.12.2022 u 09:57
0

OVA ODLUKA SE SMATRA KRUCIJALNOM U MOMENTU PROVOKACIJA: Tajvan produžava obavezni vojni rok na godinu dana!

Plan za produženje obaveznog služenja vojnog roka na Tajvanu na godinu dana, sa sadašnja četiri meseca, biće objavljen danas, rekao je Rojtersu visoki vladin zvaničnik, u trenutku kada se ostrvo suočava sa sve većim kineskim vojnim pritiskom.

OZBILJAN ODGOVOR NA PROVOKACIJE: Kina izvela vežbe u moru i vazdušnom prostoru u blizini Tajvana!

Iz kancelarije predsednice Tajvana Cai Ing-ven saopšteno je da će danas sazvati sastanak za nacionalnu bezbednost , na kojem će se razgovarati o jačanju civilne odbrane ostrva, nakon čega će javnost biti informisana o usvojenim novim merama, navodi britanska agencija.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE 

Vlasti u Tajpeju razmatraju reformu tajvanskog vojnog sistema od 2020. godine zbog sve većih pretnji iz Kine, rekao je zvaničnik. On je Rojtersu saopštio da bi prema planovima koji treba da stupe na snagu 2024. godine, regruti prolazili intenzivniju obuku, uključujući vežbe gađanja i smernice kakve koriste američke snage.

Dodao je da bi regruti imali zadatak da čuvaju vitalnu infrastrukturu, omogućavajući redovnim snagama da brže odgovore u slučaju bilo kakvog pokušaja Kine da izvrši napad.

Ministarstvo odbrane Tajvana nije želelo da komentariše ove navode,a zvanična Centralna novinska agencija, pozivajući se na izvore iz vlasti upoznate sa ovim pitanjem, prvi put je u ponedeljak izvestila da će vlada u Tajpeju objaviti plan za produženje obaveznog vojnog roka.

Tajvan je u ranijem periodu postepeno prelazio sa sistema vojnih obveznika na profesionalne vojne snage, kojima dominiraju dobrovoljci, ali rastuća aktivnost Kine usmerana ka ostrvu na koje polaže pravo, kao i ruski napad na Ukrajinu, podstakli su debatu o tome kako da se pojača odbrana, navodi britanska agencija.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.  

Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter