Izvor: Tanjug
10.01.2023 u 08:32
0

„OVAKO IZGLEDA LUDILO, ŽIVOTA TAMO NEMA“: Zelenski ističe da je JAKO TEŠKO jer su Rusi najveće napore usmerili na Soledar

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski izjavio je da su ruske snage najveće napore usmerile na Soledar, dodajući da će rezultat te teške i dugotrajne bitke ipak biti oslobođenje celog Donbasa.

Zelenski se u video obraćanju zahvalio svim ukrajinskim vojnicima koji brane Bahmut i onima koji u Soledaru odolevaju novim i još jačim napadima ruskih snaga, prenose mediji.

– Izuzetno je teško – tamo skoro da nema celih zidova… Zahvaljujući nepokolebljivosti naših vojnika tamo, u Soledaru, osvojili smo dodatno vreme i dodatne snage za Ukrajinu, rekao je Zelenski.

Prema njegovim rečima, u Soledaru je sve potpuno uništeno, života gotovo da i nema. Zelenski tvrdi da su ruske snage izgubile hiljade ljudi kod Soledara i da je, kako je naveo, „sve tlo kod Soledara pod leševima“ ruskih snaga.

BAHMUT I SOLEDAR SE DRŽE: Zelenski saopštio da ukrajinska vojska uspešno odbija ruske napade

– Ovako izgleda ludilo, rekao je ukrajinski predsednik.

Zamenica ministra odbrane Ukrajine Hana Maljar izjavila je juče da Rusija ponovo žestoko napada Soledar i Bahmut.

– Posle neuspešnog pokušaja zauzimanja Soledara i povlačenja, neprijatelj je pregrupisao svoje snage, dopunio jedinice, angažovao nove snage, promenio taktiku i žestoko napao, napisala je Maljar na Telegramu.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Dodala je da su u napadu na Soledar angažovane najbolje rezerve grupe Vagner, prenosi Gardijan.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter