Izvor: Kurir.rs
30.05.2023 u 12:34
0

OSVETA ZBOG NAPADA NA KIJEV: Ovo je dron UJ-22 sa kojim je najverovatnije bombardovana Moskva

Ukrajina je kako su istražni organi Rusije ustvrdili korištena bespilotna letelica UJ-22. Ukrajina je ovu bespilotnu letelicu prikazala 2021. godine, a u operativnu upotrebi se nalazi od 2022.

Ukrajina je ispunila obećanje da će Moskva gorko zažaliti zbog serije žestokih napada na Kijev koji traju od petka i to obećanje ispunila u utorak rano ujutro kada je na Moskvu lansirano čak 32 drona, koji su kako se moglo videti na snimcima koje su Moskovljani zabeležili, dronovi u obliku aviona.

MOSKVA NA UDARU DRONOVA: U napadu oštećene dve zgrade, dejstvovala PVO, više letelica oboreno

Borbene posluge hibridnog PVO sistema Pancir S-1 su delovale i oborile su neke dronove. Preliminarno u napadu na Moskvu su korištena 32 drona. Od tog broja 19 bespilotnih letelica je oboreno na prilazu Moskvi, njih 10 je zakačeno ostalo za drveće ili je palo, a 3 su navodno pogodila stambene zgrade.

Ovu bespilotnu letelicu koja liči na omanji avion pokreće dvotaktni benzinski motor. Trup letelice je klasični aerodinamički oblik. Osim za borbene ovaj dron koristi se i za izviđačke zadatke u tu svrhu ima postavljenu kameru i elektronsku opremu za memorisanje snimljenog materijala.

UJ-22 je dužine 3,3 m, a širine 4,6 m. Minimalna visina leta je 50 m, a maksimalna 6000 m Letelica leti minimalnom brzinom od 90 km/h i maksimalnom brzinom od 160 km/h Posada koja opsužuje i upravlja ovom bespilotnom letelicom iznosi 4 člana.

Maksimalni dolet je 800 km od stanice za upravljanje, što znači ako se lansiraju uz samu granicu sa Rusijom moguće je da odsegnu Moskvu.

Ova bespilotna letelica ima maksimalnu težinu prilikom poletanja 85 kg. Korisna težina tereta je 20 kg. Ispod trupa UJ-22 može da nosi zakačene 4 minobacačke mine kalibra 82 mm ili dve kalibra 120 mm. Upravljanje ovom bespilotnom letelicom je moguće trojako: automatsko, poluautomatsko i ručno.

Inače od januara 2023. godine ovi dronovi su nekoliko puta pronalaženi u Podmoskovlju na nekih 120 km od samog centra grada. Primećeni su bili i na liniji fronta, a napadli su često vojne objekte u Kolomni, a primećivani su bili i iznad Krima.

Na meti bila imanja Putinove elite?

Telegram kanal „Možemo objasniti“ navodi da su na meti napada u stvari bila imanja Putinove elite, a da ruski mediji nedovoljno izveštavaju o ovom događaju. Federalna televizija skoro da i ne izveštava o napadu. Televizijski kanali nisu prekidali emitovanje radi specijalnih vesti, a u eteru Rossiia-24 nema znaka „hitno“ – kao što se obično dešava tokom vanrednih događaja.

Prema pisanju ovog naloga, moguće je da je reč o psihološkom napadu na mesta na kojima je živela Putinova elita. U Moskvi su to prestižni jugozapadni delovi. U predgrađu – Rubljovska magistrala i okolina, gde žive Putinovi bliski saradnici, oligarsi i zvaničnici.

Prema tvrdnji ovog Telegram naloga, jedan od dronova pao je u selo Iljinskoe – samo 3 kilometra od rezidencije predsednika Putina u Novo-Ogarjevu.

 

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter