Izvor: Tanjug
12.03.2023 u 14:18
0

PAD REŽIMA U MOLDAVIJI: „Dole diktatura, dole predsednica!“

U centru glavnog grada Moldavije Kišinjeva danas su izbili sukobi policije i učesnika opozicionog protesta koji pokušavaju da probiju policijsku blokadu na prilazu glavnom gradskom trgu, javlja ruska agencija TASS.

U koloni je više hiljada ljudi, koje vode poslanici iz opozicione partije Šor zahtevajući od vlade da plati račune za grejanje i struju, kao i ostavku predsednice Sandu i kabineta ministara, prenosi RIA Novosti.Kako navodi agencija, demonstranti su uzvikivali “Dole diktatura“, kao i „Dole predsednica Maja Sandu“.

MOLDAVIJA PONOVO TUŽAKA MOSKVU: Molimo SAD za pomoć

U Moldaviji se od prošlog leta održavaju masovni protesti.

Demonstranti optužuju vlasti za nesposobnost da obuzda nagli rast cena i rekordnu inflaciju od 30 odsto.

Prošle godine su takvi skupovi u Kišinjevu okončani sukobima sa policijom koja nije dozvolila demonstrantima ulazak u centar Kišinjeva.

U oktobru je policija rasterala šatorski kamp koji su organizovali demonstranti između zgrade parlamenta i Predsedništva. Moldavska premijerka Natalija Gavrilica podnela je 10. februara ostavku, samo godinu i po dana od imenovanja.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter