Izvor: Tanjug
27.01.2023 u 18:09
0

PAKISTAN DONEO ODLUKU: U aprilu počinju da uvoze naftu iz Rusije

Ruski ministar energetike Nikolaj Šulginov potvrdio je da Rusija i Pakistan koordiniraju obim isporuke nafte

Pakistan će početi da uvozi sirovu naftu iz Rusije u aprilu nakon završetka pregovora, izjavio je za „The News International“ državni ministar za naftu Musadik Malik.

– U martu će biti finalizovani svi komercijalni uslovi sporazuma sa Rusijom, uključujući valutu plaćanja koja neće biti dolarska. Nakon toga će jeftina sirova nafta početi da teče u Pakistan, što će biti od koristi za obe zemlje – rekao je pakistanski ministar.

SESTRA KIM DŽONG UNA ODLUČNO: Severna Koreja će „stajati u istom rovu“ zajedno sa vojskom i narodom Rusije

Pakistan, u okviru sporazuma sa Rusijom, razvija sveobuhvatan plan energetske bezbednosti, čije je sprovođenje planirano do kraja godine, navodi pakistanski dnevnik.

– Sirova nafta, tečni prirodni gas, benzin i druga goriva biće uključeni u ovu strategiju i očekuje se da će to povećati energetsku bezbednost Pakistana – rekao je Malik i dodao da će u narednoj zimskoj sezoni Islamabad moći da kupuje tečni prirodni gas na spot tržištu od dve kompanije koje je Moskva identifikovala.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Ruski ministar energetike Nikolaj Šulginov potvrdio je da Rusija i Pakistan koordiniraju obim isporuke nafte i razgovaraju o logistici, osiguranju i pitanjima plaćanja.

Nakon što su zapadne zemlje uvele ograničenje za cene nafte iz Rusije, Moskva je najavila da neće isporučivati sirovine stranim kupcima ako ugovori eksplicitno ili implicitno predviđaju mehanizam za fiksiranje graničnih troškova.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter