Izvor: Tanjug
26.02.2023 u 13:34
0

MOLITVA ZA ŽRTVE BRODOLOMA U ITALIJI: Papa Franja se moli za svakog nastradalog, preživelog i nestalog migranta (FOTO)

Papa Franja je izjavio danas da se moli za sve koji su se našli u migrantskom brodu koji je doživeo brodolom u blizini južnog dela Italije, u kojem je nastradalo više od 40 ljudi.

-Sa tugom sam čuo za brodolom kod obale Kalabrije, blizu Krotonea. Pronađeno je već 40 nastradalih, od kojih mnogo dece -rekao je papa Franja u nedeljnom obraćanju vernicima na Trgu Svetog Petra.

BRODOLOM U ITALIJI: Najmanje 43 beživotna tela migranata pronađena na plaži na jugu zemlje (FOTO)

On je istakao da se moli za svakog od njih, za nestale i za preživele migrante.

Bilans stradalih u nesreći migranata kod obala Italije porastao je na 43, dok je preživelo njih 80, saopštila je Obalska straža.

Od preživelih 21 migrant je smešten u bolnicu.

SNAŽAN ZEMLJOTRES POGODIO RUSIJU: Tresla se Kurilska ostrva

Pojedini preživeli ispričali su da ih je na brodu, koji je doživeo udes, bilo oko 180, a drugi navode da ih je bilo 250.

Ansa navodi da utvrđivanje broja migranata na brodu otežava to što ne govore engleski.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter