Izvor: Tanjug
08.02.2023 u 13:06
0

PAPA FRANJA POSVETIO JE DANAS MOLITVU ŽRTVAMA ZEMLJOTRESA: Pozvao međunarodnu zajednicu da nastavi da podržava napore za spasavanje

Papa Franja posvetio je danas molitvu hiljadama žrtava zemljotresa u Siriji i Turskoj i pozvao međunarodnu zajednicu da nastavi da podržava napore za spasavanje i njihov oporavak.

Papa Franja posvetio je danas molitvu hiljadama žrtava zemljotresa u Siriji i Turskoj i pozvao međunarodnu zajednicu da nastavi da podržava napore za spasavanje i njihov oporavak.

– Molim se za njih s emocijama i želeo sam da kažem da sam blizak ovim ljudima, porodicama žrtava i svima koji pate zbog ove razorne katastrofe, rekao je on.

OTVOREN ZA SASTANAK SA OBA PREDSEDNIKA: Papa Franja spreman da se sastane sa Putinom i Zelenskim

Papa Franja se na kraju svoje nedeljne audijencije u dvorani Pavla VI u Vatikanu, zahvalio onima koji pružaju pomoć i „ohrabrujem sve da pokažu solidarnost sa ugroženim zemljama, od kojih su neke već iscrpljene dugim ratom.

U razornim zemljotresima u Turskoj i Siriji poginulo je, prema najnovijim podacima, više od 11.000 ljudi, preneli su svetski mediji.

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan saopštio je da je broj žrtava zemljotresa u Turskoj porastao na 8.574, a da su u toj zemlji povređene 49.133 osobe.

Ranije je saopšteno da je u Siriji poginulo više od 2.500 ljudi.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter