Izvor: Tanjug
15.03.2023 u 15:30
0

PATRUŠEV PORUČIO: „Rusija će pokušati da izvadi ostatke američkog vojnog drona“

Rusija će pokušati da izvadi ostatke američkog vojnog drona koji je pao u Crno more, izjavio je danas sekretar Saveta za bezbednost Rusije Nikolaj Patrušev.

Istovremeno, direktor Ruske spoljne obaveštajne službe Sergej Nariškin rekao da postoje tehničke mogućnosti da se pokupi olupina američkog drona.

– Čini mi se da postoje takve tehničke mogućnosti“, odgovorio je na pitanje da li je moguće pronaći i proučiti olupinu američkog drona koji se srušio u Crnom moru.

NIKOLAJ PATRUŠEV PARALIŠE ISTINOM? „I dalje se pouzdano ne zna ko je sabotirao Severni tok, američki mediji imenovali krivca!“

Portparol Bele kuće Džon Kirbi prethodno je izjavio da SAD preduzimaju mere kako bi osigurale da dron koji je oboren iznad Crnog mora ne padne u „pogrešne ruke“.

– Ne ulazeći previše u detalje, ono što mogu da kažem je da smo preduzeli korake da zaštitimo našu imovinu u odnosu na taj konkretni dron – tu konkretnu letilicu. I to je vlasništvo Sjedinjenih Američkih Država“, kazao je Kirbi i dodao da SAD ne žele da se iko dokopa drona osim njih.

Američka vojska saopštila je u utorak da je ruski borbeni avion zakačio propeler jednog od njenih dronova dok je leteo iznad Crnog mora u međunarodnom vazdušnom prostoru, zbog čega se on srušio u vodu, navela je britanska agencija.

Rusko Ministarstvo odbrane saopštilo da je američki dron MK-9 Reaper sa isključenim transponderima narušio granice oblasti iznad Crnog mora, gde je uspostavljen privremeni režim korišćenja vazdušnog prostora tokom NVO, prenela je ruska agencija.

Kako je saopštilo Ministarstvo, bespilotna letelica je letela ka ruskoj granici na Krimu, ruski borbeni avioni su podignuti u vazduh da bi identifikovali uljeza.

Usled oštrog manevrisanja, dron je ušao u nekontrolisani let uz gubitak visine i pao u vodu, navelo je Ministarstvo odbrane.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter