Izvor: BSC Happy
07.03.2023 u 15:26
0

PEKING PODRUGLJIVO O SAD: „Nevidljiva ruka“ vodi ovaj rat

Kremlj je rekao da SAD vode rat u Ukrajini, dodavši da se kineski ministar spoljnih poslova šalio kada je rekao da je za to kriva "nevidljiva ruka".

U zanosnim komentarima u kojim je Peking glavna tema u svetskim odnosima, portparol Kremlja Dimitrij Peskov je takođe rekao da Moskva posvećuje pažnju mirovnom planu od 12 tačaka, za čiji je nastanak odgovoran Peking.

Peskov je to izjavio nakon što je ministar spoljnih poslova Kine rekao da se ukrajinska kriza vodi „nevidljivom rukom“, te da će ona da eskalira i proširi, koristeći tu istu krizu „da služi određenim geopolitičkim agendama“.

PESKOV JASNO NAGLASIO: „Putin nije preneo poruku kineskim vlastima preko Lukašenka“

„Ovde se verovatno možemo ne složiti sa našim kineskim drugovima. Ovo je naravno, šala. Znate u čemu je šala: ovo nije nevidljiva ruka, ovo je ruka SAD, ovo je ruka Vašingtona“, izjavio je Peskov i dodao: „Vašington ne želi da se ovaj rat završi. Vašington želi i čini sve da se ovaj rat nastavi. Ovo je vidljiva ruka“.

 

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter