Izvor: BSC Happy
08.02.2023 u 17:24
0

PORTPAROL PENTAGONA TVRDI: SAD nisu bile umešane u eksploziju Severnog toka

Rusko tužilaštvo otvorilo je postupak za akt međunarodnog terorizma zbog oštećenja gasovoda.

Sjedinjene Američke Države nisu bile umešane u eksplozije koje su pogodile gasovode Severni tok, rekao je portparol Pentagona potpukovnik Garon Garn za TASS.

– SAD nisu bile umešane u eksploziju Severnog toka – rekao je on.

Garn se osvrnuo na primedbu zamenice pomoćnika američkog ministra odbrane za ruska, ukrajinska i evroazijska pitanja Lore Kuper koja je na brifingu 4. oktobra 2022. rekla da „SAD ni na koji način nisu umešane“ u incident.

ODLUKU DONEO LIČNO BAJDEN: Herš tvrdi da je američka mornarica postavila eksploziv ispod „Severnog toka 2“!

Američki istraživački novinar Sejmur Herš ranije je napisao da su „prošlog juna, mornarički ronioci, koji su delovali pod okriljem široko objavljene NATO vežbe sredinom leta, poznate kao „Baltops“, postavili eksploziv na daljinsko aktiviranje koji je, tri meseca kasnije, uništio tri od četiri gasovoda Severni tok, prema izvoru sa direktnim saznanjima o datoj operaciji.

Herš je dodao da je „odluka američkog predsednika Džozefa Bajdena da sabotira gasovode došla posle više od devet meseci veoma tajne debate u okviru nacionalne bezbednosne zajednice Vašingtona“.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Bela kuća je, međutim, odbacila Heršovu verziju kao potpunu laž.

Kompanija „Severni tok“ je 27. septembra 2022. godine izvestila da su tri niti morskih gasovoda Severni tok 1 i 2 pretrpela štetu bez presedana.

Švedski seizmolozi snimili su 26. septembra dve eksplozije duž gasovoda Severni tok. Rusko tužilaštvo otvorilo je postupak za akt međunarodnog terorizma zbog oštećenja gasovoda.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter