Izvor: Alo.rs
31.03.2023 u 14:37
0

PESKOV NAJAVIO: „Moskva će razgovarati sa Lukašenkom o prekidu vatre u Ukrajini“

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov saopštio je danas da će Moskva razgovarati s predsednikom Belorusije Aleksandrom Lukašenkom o njegovom pozivu za momentalni prekid vatre u Ukrajini, ali i da primirje u ovom trenutku ne bi omogućilo postizanje ciljeva "specijalne vojne operacije".

Peskov je dodao da će predsednik Rusije Vladimir Putin sledeće nedelje razgovarati o Lukašenkovom pozivu na pregovore i da su neki delovi kineskog predloga za mir u Ukrajini neizvodljivi jer Ukrajina „prati naređenja Zapada da ne pregovara sa Moskvom“.

Lukašenko je jutros predložio da se proglasi prekid vatre u Ukrajini i uspostavi primirje, pri čemu nijedna strana ne bi imala prava da pregrupiše svoje trupe.

PESKOV BEZ KOMENTARA: „To su unutrašnji američki procesi, nema potrebe da komentarišemo“

– Preuzeću rizik da sugerišem da vojne aktivnosti u Ukrajini treba da prestanu bez prava da strane prerasporede opremu i pregrupišu snage, rekao je Lukašenko.

Lukašenko je naveo da ne bi trebalo da postoje preduslovi za prekid vatre i da bi pregovori trebalo da počnu odmah.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter