Izvor: Sputnjik
16.02.2023 u 11:32
0

PESKOV O PREGOVORIMA UKRAJINE I RUSIJE: Minski sporazumi kamuflaža za namere Kijeva

Pregovori Rusije i Ukrajine o Minskim sporazumima pokazali su se kao kamuflaža za pripreme Kijeva da silom reši problem, rekao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

On je dodao da je Rusija uložila izuzetne napore kako bi naterala Kijev, Berlin i Pariz da krenu u realizaciju tih sporazuma.

– U završnoj fazi postojao je određeni pesimizam kada smo videli stvarno ponašanje Kijeva, Berlina, Pariza i bilo je jasno da nastoje da zamene čim bilo, da potkopaju taj niz obaveza a to je bilo od ključnog značaja. Već tada se pojavio pesimizam – rekao je on.

POTVRĐUJU TU ČINJENICU SVAKI DAN! Peskov poručio da je NATO za Rusiju neprijateljska organizacija

Kako je dodao, nakon što su i Kijev i Pariz i Berlin otvoreno rekli da je to bila kamuflaža za pripreme Kijeva za rešavanje problema silom, sve je bilo jasno.

Peskov je dodao da je ruska strana uložila izuzetne napore u toku pregovora kako bi privolela i ukrajinsku stranu, i Pariz i Berlin, da krenu u realizaciju obaveza koje su strane preuzele na sebe prema tim Minskim sporazumima.

– Uloženi su izuzetni napori. U koliko je samo pregovora učestvovao predsednik Putin, bivši predsednikov pomoćnik Surkov, Kozak itd. Glavni zadatak je bio naterati Kijev da ispuni preuzete obaveze – rekao je on na brifingu za novinare.

Bivši Putinov pomoćnik Vladimir Surkov je ranije izjavio da, radeći na Minskim sporazumima, nije računao da će oni biti i ispunjeni.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter