Izvor: BSC Happy
27.01.2023 u 12:51
0

PESKOV SE SLOŽIO SA TRAMPOM: „Tenzije rastu i sve više eskaliraju“

Pozivajući se na Trampa, Kremlj se slaže da snabdevanje američkih tenkova izaziva porast tenzija u Ukrajini, što je i potvrdio portparol Dmitrij Peskov.

Tenzije oko situacije u Ukrajini rastu zbog odluka Vašingtona i pritiska SAD na druge zemlje, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

On se delimično složio sa primedbom bivšeg predsednika SAD Donalda Trampa o opasnostima koje bi moglo da izazove snabdevanje zapadnih tenkova Ukrajini.

– Mogu se složiti sa ovom primedbom, jer tenzije zaista eskaliraju, primetio je Peskov.

VELIKI PORAZ ZA UKRAJINU: „Ukrajinske oružane snage gube 200 vojnika dnevno na liniji fronta u Zaporoškoj oblasti“

Prema njegovim rečima, tenzije rastu posebno zbog odluka koje se, pre svega, donose u Vašingtonu i evropskim prestonicama pod pritiskom Vašingtona.

– Reč je o snabdevanju oružjem, tenkovima i drugim stvarima i tekućim razgovorima koji se sada tiču aviona, precizirao je Peskov i dodao da u tom pogledu tenzije rastu.

Tramp je u četvrtak upozorio da bi potez Zapada da Kijevu obezbedi tenkove mogao da izazove nuklearni sukob i pozvao na okončanje vojnih aktivnosti u Ukrajini što je pre moguće.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Nemačka vlada je u sredu potvrdila da će poslati 14 tenkova Leopard 2 u Ukrajinu i da će takođe dati dozvolu za ponovni izvoz u druge zemlje.

Američki predsednik Džo Bajden je kasnije najavio planove Vašingtona da Kijevu obezbedi 31 tenk Abrams. Bajden je tvrdio da odluka nije bila o borbi protiv Rusije već o „slobodi“. Pored toga, američki predsednik je naveo da snabdevanje tenkova ne znači „ofanzivnu pretnju Rusiji“.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter