Izvor: Tanjug
01.11.2022 u 13:26
0

PESKOV ZAPEČATIO NAKON IZJAVE ŠOJGUA: „Moskvi ne treba posebna predsednička uredba kako bi okončala delimičnu mobilizaciju!“

Portparol Kremlja –  Dmitrij Peskov saopštio je danas da Moskvi nije potrebna posebna predsednička uredba kako bi okončala delimičnu mobilizaciju.

PESKOV POTVRDIO: Moskva u konstruktivnom dijalogu sa IAEA u vezi sa „prljavom bombom“

„Nakon objave ministra odbrane Sergeja Šojgua da je delimična mobilizija gotova, moramo da kažemo da nema potrebe za dekretom. Delimična mobilizacija je završena. Tačka“, rekao je Peskov, prenosi TAS S.

Portparol Kremlja je dodao da je Šojgu poslao naređenja nadležnim oficirima za regrutaciju da završe kampanju i prestanu sa slanjem poziva.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Na pitanje da li je moguće da se predsednička uredba iskoristi ponovo ukoliko bude bilo potrebno mobilisati dodatni broj vojnika Peskov je odgovorio da je regrutovano 300.000 osoba i da su time odredbe uredbe ispunjene.

Predsednik Ruske Federacije Vladimir Putin je 21. septembra potpisao ukaz o delimičnoj mobilizaciji.

Tom prilikom je ruski ministar odbrane Sergej Šojgu rekao je da će 300.000 rezervista biti pozvano u okviru delimične mobilizacije.

Šojgu je prošle nedelje nakon sastanka sa predsednikom Vladimirom Putinom saopštio da su aktivnosti vezane za delimičnu mobilizaciju u Rusiji završene.

„Zadatak koji podrazumeva mobilizaciju 300.000 građana je izvršen. Nastavak mobilizacije nije predviđen“, rekao je tada Šojgu i naglasio da se pripremi mobilisanih građana pre njihovog slanja u zonu specijalne operacije pridaje velika pažnja.

Istovremeno, ruski predsednik je zahvalio svima koji su organizovali mobilizaciju i poručio da je sada glavni zadatak da svi mobilisani prođu neophodnu obuku i da dobiju kompletnu opremu.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter