Izvor: Novosti
13.03.2023 u 12:52
0

PESKOVA NASMEJAO PREDLOG ZELENSKOG: „Moskoviju“ može da okači mačku o rep

Predlog predsednika Ukrajine Vladimira Zelenskog da se Rusija preimenuje u „Moskoviju“ je smešan, Ruska Federacija je velika sila i ostaće Rusija, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

-Znate, to se, najverovatnije, odnosi na smešne izjave ili slična rešenja. Ako se ne varam, već je bilo mnogo takvih šala na tu temu. Mislim da ovde nisu potrebne nove šale. Međutim, još jednom ponavljam, ovde se možete prema tome odnositi samo sa osmehom, rekao je on.

VAŠINGTON ŽELI DA OTVORI NOVI FRONT U GRUZIJI: Upozorenje bivšeg američkog obaveštajca

Podvukao je da će Ruska Federacija, kako god da je neko naziva, ostati velika sila i ostaće Rusija.

Predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski je ranije naložio premijeru Ukrajine Denisu Šmigalju da „temeljno prouči“ mogućnost preimenovanja Rusije u „Moskoviju“.
Nakon toga je usledila burna reakcija ruskih zvaničnika.

MARIJA ZAHAROVA PORUČILA: Štiteći svoj bankarski sistem SAD će izazvati još više problema u svetu

Peticija o preimenovanju Rusije u „Moskoviju“, koja je objavljena na sajtu Zelenskog, u februaru je skupila 25.000 potpisa koliko je neophodno za zvanično razmatranje predloga. Peticija je objavljena na sajtu u novembru prošle godine.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter