Izvor:
20.03.2023 u 19:29
0

MAĐARSKA NEĆE SLATI MUNICIJU UKRAJINI: Brisel i dalje podstiče atmosferu rata, zemlje koje su za mir pod pritiskom!

Sijarto je upozorio da Brisel i dalje podsiče "atmosferu rata" i da su zemlje koje promovišu mir pod sve većim pritiskom da odustanu od toga.

Ministar spoljnih poslova Mađarske Peter Sijarto izjavio je danas njegova zemlja ne želi i neće slati municiju Ukrajini, dodavši da to neće sprečiti druge članice Evropske unije da to urade.

PETER SIJARTO U POSETI BELORUSIJI: Šef mađarske diplomatije u Minsku, kanali komunikacije moraju ostati otvoreni!

Mađarska ne isporučuje oružje, mi želimo mir. Zbog toga ne učestvujemo u ovome. Ne isporučujemo municiju Ukrajini, niti sprečavamo druge da rade šta žele, rekao je Sijarto na konferenciji za medije u Briselu.

Ministri spoljnih poslova Evropske unije na današnjem sastanku u Briselu usvojili su akcioni plan, čija je svrha snabdevanje ukrajinske vojske sa najmanje milion granata od 155 milimetara i popunjavanje sopstvenih strateških zaliha, od kojih su neke gotovo u potpunosti iscrpljene.

U tu svrhu dve milijarde evra biće povučene iz „Juropijen pis fasilitija“ – vanbudžetskog finansijskog instrumenta Evropske unije koji unapređuje njene sposobnost da radi na globalnom obezbeđenju sigurnosti.

Doprinos Budimpešte tom fondu je oko jedan odsto, što je otprilike deset miliona evra, i ta sredstva će se koristiti u druge svrhe, kao što je rad na stabilnosti Zapadnog Balkana i smanjenje migracionog pritiska, rekao je Sijarto.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter