Izvor: BSC Happy
21.03.2023 u 15:10
0

PLAČNE OČI ZAPADA UPRTE KA MOSKVI: Si umesto ukora, zagrljaj Putinu!

Ruski predsednik Vladimir Putin i kineski lider Si Đinping razgovarali su o predlogu Pekinga za prekid vatre u Ukrajini u razgovorima u Moskvi, pokazujući pritom toplo prijateljstvo iskovano na međusobnom rivalstvu sa Zapadom

Sijeva poseta je podsticaj Moskvi dok se bori da zauzme teren u svom jednogodišnjem ratu protiv Ukrajine.

Vašington ga je kritikovao kao „diplomatsko pokriće“ za Putina i za rat koji je ubio desetine hiljada ljudi.

SI POZVAO PUTINA DA POSETI KINU OVE GODINE: „Mi smo najveće države i strateški partneri“

Dok je Kina nastojala da se predstavi kao potencijalni mirotvorac u sukobu, poseta je podvukla sve bliži odnos između Moskve i Pekinga. Njih dvojica su u ponedeljak razgovarali više od četiri sata i uživali u državnoj večeri u Kremlju, toplo hvaleći jedan drugog kao „dragog prijatelja“, prenose ruski mediji.

Za razliku od toga, Si može da razgovara samo sa ukrajinskim predsednikom Vladimirom Zelenskim telefonom, ako uopšte razgovara. 

U iznenadnoj poseti koja se naglašeno poklapa sa Sijevim razgovorima u Moskvi, japanski premijer Fumio Kišida doputovao je u utorak u Kijev kako bi preneo poruku solidarnosti i podrške Ukrajini.

U drugim događajima, Ukrajina je saopštila da je eksplozija u Džankoju na poluostrvu Krim koji je okupirala Rusiju uništila ruske krstareće rakete namenjene ruskoj crnomorskoj floti.

Na ratištima u istočnoj Ukrajini Rusija je nastavila sa vazdušnim napadima, kao i raketnim i raketnim udarima na širokom području, saopštila je ukrajinska vojska. Ukrajina je saopštila da je glavni cilj Rusije da dođe do granica Donjecke i Luganske oblasti u Donbasu, čije su velike oblasti već pod ruskom kontrolom.

Ruske snage su ponovo izvršile napade na grad Bahmut – mesto najduže i najkrvavije bitke u ratu – i druge ciljeve, ali su odbijene, navodi se u saopštenju.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter