Izvor: Sputnjik
12.12.2022 u 14:37
0

PLAŠIM SE DA TO NE MOŽEMO DA PRIHVATIMO! Zaharova jasno stavila do znanja zašto Vatikan ne može da bude posrednik o Ukrajini

Predstavnici Vatikana se još nisu izvinili za reči poglavara Rimokatoličke crkve pape Franja o vojnicima iz Burjatije i Čečenije, napisala je na Telegramu portparolka ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova, komentarišući izjavu državnog sekretara Vatikana kardinala Pjetra Parolina da je ta zemlja dobro mesto za dijalog o Ukrajini.

IZJAVA PAPE O SUROVOSTI ČEČENA I BURJATA NIJE HRIŠĆANSKA! Lavrov: „Nadamo se da se neće ponoviti“

– Plašim se da mi, braća Čečeni i Burjati to ne možemo da prihvatimo. Koliko se sećam, niko iz Vatikana se nije izvinio – rekla je ona. 

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Parolin je izjavio danas da Vatikan želi da predloži mesto, gde se mogu sastati strane kako bi započele dijalog o Ukrajini, bez preliminarnih uslova.

Ranije je papa Franja u intervjuu za jezuitski časopis „Amerika“ izjavio da su „najokrutniji“ među ruskom vojskom u Ukrajini Čečeni, Burjati i ostali „koji nisu deo ruske tradicije“. Na to je burno reagovala portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova, koja je kazala da takva izjava nadmašuje puku rusofobiju.

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov je komentarisao izjavu i naveo da nije hrišćanska, da ne ide u prilog ni autoritetu Vatikana ni rešavanju sukoba u Ukrajini. 

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter