Izvor: Tanjug
12.02.2023 u 18:06
0

POČELA JE OZBILJNA TRKA: Britansko oružje će se možda proizvoditi u Ukrajini, a ona nije jedina država koja to želi!

Prema pisanju britanskog lista, druge evropske zemlje su takođe zainteresovane za ovu vrstu saradnje sa Ukrajinom, a Velika Britanija želi da bude ispred rivala iz Francuske i Nemačke.

Visoko rangirani zvaničnici britanske vojne industrije razgovaraju sa partnerima u Kijevu o proizvodnji britanskog oružja i vojnih vozila u Ukrajini, što bi značajno produbilo veze između Velike Britanije i Ukrajine, kao i između NATO i Ukrajine.

BRITANSKO ORUŽJE ĆE SE PROIZVODITI U UKRAJINI: Moguć dogovor Londona i Kijeva

Prema pisanju britanskog lista, druge evropske zemlje su takođe zainteresovane za ovu vrstu saradnje sa Ukrajinom, a Velika Britanija želi da bude ispred rivala iz Francuske i Nemačke.

Britanija se nadmeće za to da bude „na čelu ove trke“, saopštio je jedan od britanskih šefova vojne industrije.

– Industrijska saradnja je pokretač zbližavanja u međunarodnim odnosima. Na početku bi se ova saradnja vodila kao komercijalna, ali biće joj potrebna bar prećutna politička podrška – izjavio je istraživač britanskog tink-tanka RUNI i bivši vojni činovnik NATO Ed Arnold.

Ove fabrike oružja bi bile ključne mete ruskog bormardovanja, smatra nezavisni stručnjak za vojnu industriju Frensis Musa.

– Fabrika tenkova nije mala. Iskreno, da sam Putin, to bi bilo jedno od prvih mesta koje bih napao – rekao je Musa.

Dauning strit i Ministarstvo odbrane Velike Britanije su sinoć odbile da komentarišu ovaj slučaj, rekavši da je to pitanje za vojnu industriju.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter