Izvor: Tanjug
25.02.2023 u 12:22
2

PODOLJAK KRITIKOVAO KINU JER SE „KLADI NA AGRESORA“: Ako tvrdite da ste svetski igrač, ne nudite nerealne planove!

Savetnik ukrajinskog predsednika Mihail Podoljak kritikovao je danas Kinu jer se „kladi na agresora“, nakon ponovljenih poziva Pekinga na političko rešenje ukrajinskog rata.

– Ako tvrdite da ste svetski igrač, ne nudite nerealne planove. Ne kladite se na agresora koji krši međunarodno pravo i izgubiće ovaj rat – napisao je Podoljak na Tviteru.

Kina je u petak predstavila dokument u kojem predstavlja svoju poziciju po pitanju Ukrajine. Kako prenosi „CNN“, u dokumentu se navodi da je kinesko ministarstvo spoljnih poslova poziva na nastavak mirovnih razgovora, protivi se upotrebi nuklearnog oružja i poziva na kraj jednostranih sankcija, što je, kako ocenjuje američka medijska kuća, očigledna kritika kaznenih mera koje su Rusiji uvele SAD i EU.

MIHAIL PODOLJAK NEPOVERLJIV: Kineski plan za rešavanje sukoba u Ukrajini neće dovesti do mira!

Zelenski je u petak izjavio da će „Ukrajina raditi sa Kinom“ ukoliko pokaže poštovanje prema međunarodnom pravu i teritorijalnom integritetu (Ukrajine). On je dodao da bi voleo da održi sastanak sa kineskim liderom Si Đinpingom.

Američki predsednik Džozef Bajden rekao je u petak da za sada nema dokaza da će Kina vojno podržati Rusiju u Ukrajini, upozoravajući da bi takav potez imao ekonomske posledice po Peking.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

2 thoughts on “PODOLJAK KRITIKOVAO KINU JER SE „KLADI NA AGRESORA“: Ako tvrdite da ste svetski igrač, ne nudite nerealne planove!”

  1. KLOSARU STA JE DOSAD BILO REALNO RAT U VIJATMU IRAKU AVGANISTANU LIBIJI SIRIJI JUGOSLAVIJI A NAJ GORE STA SE RADILO U HIROSIMI KAKO NIKO TUJ NE SPOMINJE INTEGRITET I SUVERENITET I LJUCKA PRAVA OVE DRZAVE STO SU TUKLA SAD SU KRIVE SAMO SAD SU U PRAVU PA NEMOJ E MOJI GLUPANI

    0
    0
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter