Izvor: Kurir.rs/Novosti online
13.12.2022 u 08:01
0

POLICIJA PONOVO U EVROPSKOM PARLAMENTU: Pretres u kancelarijama, potraga za kompjuterskom opremom da se spreči brisanje podataka!

Briselska policija pokrenula je danas novu seriju racija u vezi sa korupcionaškim skandalom zbog katarskog lobiranja u EU, potvrdio je belgijski savezni tužilac.

Poslanici Evropskog parlamenta podržali su rezoluciju kojom se poziva na supenziju fondova namenjenih Mađarskoj!

Zbog korupcionaškog skandala, potpredsednica Evropskog parlamenta, Eva Kaili, već je uhapšena, ali sada postoji mogućnost da se istraga proširi i na druga lica.

Tužioci su potvrdili da su do sada pretresli 19 stanova i kancelarija, kao i brojne skupštinske kancelarije. Uhapšeno je ukupno šest osoba, a četiri su i dalje u pritvoru. U hotelskoj sobi u Briselu zaplenjen je kofer pun gotovine sa nekoliko stotina hiljada evra, dok je u jednoj kući otkriveno još 600 hiljada evra.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Tužioci su rekli da je cilj najnovijih racija bio da se brzo pronađe kompjuterska oprema koju koristi osoblje parlamenta kako bi bilo sprečeno brisanje podataka. Oni su potvrdili da će se četvorica osumnjičenih koji su i dalje u pritvoru pojaviti pred sudom u sredu.

U skandal su bili uključeni i Frančesko Đorđo, Kailin partner i savetnik u parlamentu, i Pjer Antonio Panceri, istaknuti bivši poslanik u Evropskom parlamentu koji je na čelu nevladine organizacije Fajt Impjuniti, koja se hvalila bliskim vezama sa levičarskim političkim ličnostima.

Tema je dominirala i današnjim razgovorima u salama parlamenta u Strazburu, gde je predsednica parlamenta Roberta Mecola obećala da će pokrenuti punu istragu.

– Suočićemo se sa ovim testom direktno, neće biti oprosta. Nikome – rekla je ona.

 *Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.

Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter