Izvor: Happy BSC
05.09.2022 u 20:41
0

„Političko rukovodstvo Evropske unije je počelo zaista da veruje u te propagandne laži“, u emisiji „AKTUELNOSTI“ na TV HAPPY!

U emisiji „AKTUELNOSTI“ na kanalu TV HAPPY razgovarali smo sa našim gostima o događajima koji su obeležili 194. dan ruske specijalne vojne operacije u Ukrajini, a to su, između ostalih informacije da se nastavljaju borbe u Donjeckoj i Zaporoškoj oblasti, da je misija Međunarodne agencije za atomsku energiju (IAEA) u Zaporožju završena, a dva člana ostala su u nuklearnoj elektrani do daljnjeg, dok se referendum o prisajedinjenju Ruskoj Federaciji u Hersonskoj oblasti odložio iz bezbednosnih razloga.

Naši sagovornici o ovim i ostalim temama povezanim sa sukobom u Ukrajini bili su: Aleksandar Šešelj, SRS, istoričar prof. dr Miloje Pršić i novinar Filip Radojičić

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Istoričar prof. dr Miloje Pršić govorio je o situaciji na ratištu.

 „Što se tiče samog ratišta, imamo Donjecku oblast gde su grupisane snage i jedinih i drugih i Hersonsku oblast gde su sada intezivirana borbena dejstva. Da vas podsetim, da je bilo jedno zatišje koje je trajalo otprilike dva meseca, i za ta dva meseca su Rusi uspeli da lociraju sva mesta odakle se izvodi raketiranje, odakle se gađa nuklearna elektrana Zaporožje, odakle se izvode dejstva po unutrašnjosti oslobođenih teritorija i sada kada je krenula ova nova ofanziva, to je sa jasnim ciljem. U poslednja dva-tri dana imali smo izuzetna borbena dejstva sa raketnim sistemima gde su pogađali koncetracije komandnih mesta, koncetracije naoružanja, opreme i gde su od Donjecke prenesena borbena dejstva na područja Hersona i ka Nikolajevu. To je apsolutno za očekivati jer je tu očekivana jedna operacija, koja je bila, ja mislim više propagandnog karaktera, nego što je realno moguće da uopšte Ukrajinci izvedu bilo kakvu ozbiljniju operaciju, ali i ciljevi rata, koje je sada Ruska Federacija malo korigovala, to znači da je usmerila ka jugu i u pravcu Odese. Tako da ja očekujem da je jedan od ciljeva tih borbenih dejstava i operacija je da se prekine izlazak Ukrajine na Crno more i da im se zatvori izlazak na bilo kakvo more. Intezitet borbenih dejstava, za očekivati je, da će se intezivirati, pogotovo ova oblast mora da bude oslobođena i zbog nuklearne centrale. Vidimo da je i ovih dana bilo nekoliko pokušaja, to su ratna lukavstva koja su dozvoljena. To što je Ukrajina radila, pokušala je da sa jednim odredom od 250 ljudi, da desantom ode u toku jučerašnjeg dana i noći, pokušala je sa rojem bespilotnih letelica da napravi ozbiljniji problem kod Zaporoške oblasti. Tako da kada neko kaže da jedni druge optužuju, nema nikakve logike da vojska Ruske Federacije bombarduje ili gađa teritoriju Zaporožja, nuklearne elektrane ili oko te teritorije. Razlog je to što već tu drži jedinice, tu su razmeštene njihove jedinice i to je potpuni nonsens. Druga je stvar što Zapad gotovo da nema nikakvih informacija o realnom stanju stvari na terenu. Ovo što malo malo Zelenski ili njegovi saradnici govore nema nikakvog odraza, to nije nikakva refleksija realne situacije sa terena. To je zamišljena priča o lepim vestima sa borbenog fronta i iza toga nema ništa“, rekao je Prišić

„AKTUELNOSTI“ NA TELEVIZIJI HAPPY: „Čitav problem je nastao oko obogaćenog plutonijuma čija se skladišta nalaze oko nuklearke!“

Filip Radojičić izjavio je da će dva člana misije IAEA u nuklearnoj elektrani ostati do okončanja borbenih dejstava u Zaporožju.

„Misija se povukla, dva člana misije ostaće u Zaporožju, ne do kraja sukoba, nego do kraja sukoba u Zaporožju, tako je navedeno. Sutra očekujemo da oni predaju izveštaj u Savetu bezbednosti Ujedinjenih nacija i onda ćemo videti šta će dalje biti, mada šta god da se desi. stvari idu nekim svojim tokom. Jedna i druga strana optužuju se međusobno, a ono što je činjenica je da ruske snage drže nuklearnu elektranu od marta meseca, dok Ukrajinci koji su tamo radili rade i dalje. Šta god da se desi Zaporožje ne sme da bude napadnuto jer može u opasnost da dođe cela Evropa“, rekao je Radojičić.

Novinar se osvrnuo i na otkazivanje referenduma u Hersonskoj oblasti.

„Što se tiče referenduma u Hersonskoj oblasti, on je otkazan. Imamo pre toga izjavu šefice parlamenta ukrajinske Rade koja je rekla da ukrajinski državljani koji budu glasali na referendumu,  što se tiče i Zaporoške oblasti, Harkovske oblasti, Hersonske oblasti, Donjecke i Luganske narodne republike, da će dobiti do 12 godina robije. Ide se sa tim ciljem da se to neutrališe, a Rusi su onda povukli taj potez da se odlaže zbog bezbednosne situacije. Videćemo šta će biti sa tim“, konstatovao je novinar.

AKTUELNOSTI: NA HAPPY TV: „Amerika nije dobila nijedan rat, jer njena vojska nije motivisana!“, „Rusija mora da uništi američki imperijalizam da bi bila bezbedna“

Aleksandar Šešelj izjavio je da postoji veliko nezadovoljstvo građana EU, pre svega sa životnim standardom u EU ali i negativnim i sumornim perspektivama za ovu zimu.

„U svakom slučaju, kada bi se vratili malo u nazad i kada bi se setili kakva je bila propaganda, pre svega iz Kijeva, ali i iz određenih zapadnih zemalja, kako Ukrajina samo što se nije spremila za ofanzivu, samo što nije počela da oslobađa zauzete teritorije itd. Negde su čak objavili iz kabineta Zelenskog da je Ukrajina spremila više od milion ljudi koji treba da izvrše ponovno zauzimanje Hersonske oblasti. Pa iz nekoliko poslednjih dana možemo da vidimo da se tu nalazilo nešto više od 5.000 ljudi,  da su im gubitci  katastrofalni, i onda možemo da na tom primeru pogledamo pravu sliku i razliku između te propagande, koja je sveprisutna u zapadnim zemljama i u Ukrajini, i stanja na terenu koje ne odgovara onome što možete da čujete iz zapadnih prestonica. To je tako više od šest meseci, više od 190 dana, i postavlja se pitanje čemu sve to. Veliko je nezadovoljstvo građana EU, pre svega sa životnim standardom u EU, negativnim i sumornim perspektivama za ovu zimu što se tiče energenata, električne energije i gasa i tako dalje. Oni već preispituju da li te evropske zemlje treba tako čvrsto da stoje iza Ukrajine i da toliko novca šalju Ukrajini i ukrajinskom nacističkom režimu i da li ima svrhe zaista to raditi. Onda su oni u međuvremenu osmislili tu jednu propagandnu pre svega akciju, pošto to na terenu nije moglo da se vidi, kako evo Ukrajina napreduje, evo zauzima se Herson, evo probija se front u Donbasu, ali zaista od toga nije bilo ništa i već se vidi i da evropski političari, političko rukovodstvo Evropske unije je počelo zaista da veruje u te propagandne laži, da veruje u tu zabludu koju su namerno kreirali zbunjujući javno mnjenje i poreske obveznike EU, koje je zaista već u velikoj kritzi, pre svega zbog te izdašne pomoći Ukrajini i finansiranju celog ovog sukoba, odnosno finansiranju ukrajinskih neonacista da ratuju u Donbasu i na prostoru Ukrajine“, rekao je Šešelj.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter