Izvor: Kurir.rs/RT Balkan
20.03.2023 u 15:44
2

POLJSKA ĆE UĆI U SUKOB SA RUSIJOM AKO UKRAJINA NE USPE DA SE ODBRANI: Ambasador: „Nećemo imati drugog izbora!“

Prema ruskim obaveštajnim službama, Poljska se sprema da zauzme teritorije u zapadnoj Ukrajini.

Ako Kijev ne uspe da „odbrani nezavisnost“ na bojnom polju, onda će poljska vojska morati da postane direktan učesnik u sukobu sa Rusijom, rekao je poljski ambasador u Francuskoj Jan Emerik Roščiševski televiziju LCI.

POLJSKA OVE NEDELJE ŠALJE JOŠ DESET TENKOVA „LEOPARD 2“ UKRAJINI: „Četiri su već tamo!“

„Ako Ukrajina ne uspe da odbrani svoju nezavisnost, nećemo imati drugog izbora osim da uđemo u sukob“, rekao je on.

Prema rečima ambasadora, ukrajinska kriza je pre svega borba za osnovne vrednosti i kulturu Zapada, zbog čega je toliko važno da ih brane.

Ranije je šef Spoljne obaveštajne službe Rusije Sergej Nariškin primetio da Vašington i Varšava rade na planovima za uspostavljanje vojno-političke kontrole Poljske nad „istorijskim posedima“ u Ukrajini.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

2 thoughts on “POLJSKA ĆE UĆI U SUKOB SA RUSIJOM AKO UKRAJINA NE USPE DA SE ODBRANI: Ambasador: „Nećemo imati drugog izbora!“”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter