Izvor: Kurir.rs/news18.com
23.01.2023 u 14:21
0

POLJSKA NE ODUSTAJE OD ISPORUKE TENKOVA „LEOPARD 2“ UKRAJINI: „Formiraćemo malu koaliciju zemalja bez Nemačke – tvrdi Moravjecki!“

Poljska se zalaže da zemlje koje imaju leoparde nemačke proizvodnje pošalju u Ukrajinu, čak i ako Nemačka ne želi da im se pridruži.

Odobrenje Nemačke za isporuku tenkova „Leopard 2“ u Ukrajinu je od sekundarnog značaja jer bi Poljska mogla da pošalje te tenkove kao deo koalicije zemalja čak i bez njene dozvole, izjavio je u ponedeljak poljski premijer Mateuš Moravjecki.

POLJSKA ZAPRETILA NEMAČKOJ: „Ako Ukrajini ne isporučite tenkove, IZOLOVAĆEMO VAS!“

Sjedinjene Države i njihovi saveznici nisu uspeli tokom pregovora u Nemačkoj prošle nedelje da ubede Berlin da Ukrajini obezbedi svoje borbene tenkove Leopard, što je ključni zahtev Kijeva dok pokušava da udahne novi zamah svojoj borbi protiv ruskih snaga.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

„Tražićemo takvu dozvolu, ali to je pitanje od sporednog značaja. Čak i da ne dobijemo ovo odobrenje… mi bismo i dalje prebacili naše tenkove zajedno sa ostalima u Ukrajinu“, rekao je Moravjecki novinarima.

„Uslov za nas u ovom trenutku je da napravimo bar malu koaliciju zemalja.“

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter