Izvor: Tanjug
18.05.2023 u 15:28
0

ON IMA PLAN: Putin u MOSKVI miri JERMENIJU i AZERBEJDŽAN

Jermenski premijer Nikol Pašinjan, izjavio je danas da će 25. maja u Moskvi razgovarati sa predsednikom Azerbejdžana, Ilhamom Alijevim, uz posredovanje ruskog predsednika Vladimira Putina.

 – Dobili smo predlog ruske strane da se trilateralni samit održi 25. maja u Moskvi, uz posredovanje ruskog predsednika, i prihvatili smo predlog“, rekao je Pašinjan. Pašinjan je istakao da pored razgovora u Moskvi planira da se sastane sa Alijevim 1. juna u Kišinjevu, navodeći da će u tim razgovorima učestvovati i predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel, francuski predsednik Emanuel Makron i nemački kancelar Olaf Šolc.

NOVA RUSКA TAКTIКA BOMBARDOVANJA UКRAJINE: Strateška avijacija izvede napad, pa 48 sati pauzira – ovo je ključ

– Sastanak u istom formatu planiran je za oktobar u Granadi. Sledeći trilateralni sastanak u Briselu zakazan je za jul –  najavio je Pašinjan.

Jermenski premijer je sastanak sa Alijevim u Briselu 14. maja ocenio kao pozitivan korak, navodeći da je važan za uspostavljanje mira u regionu, koordinaciju mirovnog sporazuma i demarkaciju granice između Jermenije i Azerbejdžana. Pašinjan je rekao da je na tom sastanku formalizovano da Azerbejdžan priznaje teritorijalni integritet Jermenije, a da Jermenija priznaje teritorijalni integritet Azerbejdžana.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter