Izvor: BSC Happy
20.03.2023 u 17:34
3

„POPUSTI, ILI OTPADAŠ!“: Bajden upozorio Netanjahua!

Američki predsednik Džo Bajden rekao je u nedelju izraelskom premijeru Benjaminu Netanjahuu da su demokratske vrednosti obeležje američko-izraelskih veza i rekao da podržava pronalaženje kompromisa oko veoma sporne revizije pravosuđa.

Netanjahu je, prema njegovoj kancelariji, uveravao Bajdena da je izraelska demokratija zdrava. Bajden danas ne veruje u to.

Otkako je ponovo izabran krajem prošle godine na čelo jedne od najdesničarskih koalicija u istoriji Izraela, Netanjahu je težio promenama u pravosuđu koje bi njegovoj vladi dale veći uticaj na izbor sudija i ograničile moć Vrhovnog suda da poništi zakon.

„NE VIŠE DIKTATORE“: Netanjahua izdala i vojska i tajne službe!

To je izazvalo višenedeljne masovne demonstracije, a u nedelju je stotine izraelskih rezervista u elitnim vojnim i obaveštajnim jedinicama reklo da se pridružuju protestima.

Bajden je „podvukao svoje uverenje da su demokratske vrednosti uvek bile i moraju ostati obeležje odnosa SAD i Izraela“, navodi Bela kuća u čitanju poziva.

Netanjahuova stranka Likud je kasnije saopštila da je koalicija odlučila da sprovede promene kako bi vladi dala odlučniji uticaj u izboru sudija do 2. aprila, kada parlament odlaže zasedanje na mesec dana pauze.

Ostatak zakona, uključujući planove za ograničavanje sudskog nadzora, sačekaće do sledeće sednice.

Kritičari planiranih izmena zakona kažu da Netanjahu – kome se sudi po optužbama za korupciju koje on negira – preduzima korake koji će naštetiti izraelskim demokratskim kontrolama i ravnotežama, omogućiti korupciju i doneti diplomatsku izolaciju.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

3 thoughts on “„POPUSTI, ILI OTPADAŠ!“: Bajden upozorio Netanjahua!”

  1. dokle vise da ameri kroje sudbinu svima nama dosta je vise pa to je nacija koja je nastala od najveceg engleskog sljama tako da je dosta vise

    0
    0
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter