Izvor: tanjug
03.08.2022 u 09:37
0

„POSTALA IM JE NAVIKA DA SAOPŠTAVAJU STVARI PREKO MIKROFONA, PA IH ZABORAVE!“ Lavrov o nastavku pregovora SAD o nuklearnom naoružanju

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov izjavio je danas da SAD nisu pristupile nastavku pregovora o novom sporazumu o smanjenju strateškog nuklearnog naoružanja, koji bi zamenio sporazum poznat kao „Novi START“ iz 2011. godine.

„VAŠINGTON RADI ŠTA MU SE PROHTE!“ Lavrov: „Poseta Pelosijeve Tajvanu pokušaj SAD da pokažu da su nekažnjive!“

– Postala im je navika da saopštavaju stvari preko mikrofona, a zatim zaborave na njih. Nisu pokušali da nas kontaktiraju da bismo ponovo pokrenuli pregovarački proces – naveo je Lavrov, prenosi Rojters.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Američki predsednik Džozef Bajden istakao je ranije da je spreman da „efikasno pregovara o novom okviru za kontrolu naoružanja“, koji bi zamenio Novi START kada istekne 2026. godine, navodi britanska agencija.

Sporazum o smanjenju strateškog naoružanja iz 2011. godine reguliše američko-rusko smanjivanje nuklearnog oružanog potencijala.

Prema tom sporazumu, trebalo je da dve zemlje do 2018. godine imaju maksimalnu po 1.550 strateških nuklearnih bojevih glava, a prenosni sistemi za njih trebalo je da budu smanjeni na po 880 komada.

U te prenosne sisteme spadaju i interkontinentalne rakete s dometom daljim od 5.500 kilometara.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter