Izvor: Sputnik Srbija
06.08.2022 u 11:17
0

POSTOJI MOGUĆNOST OD NUKLEARNOG TESTIRANJA U SEVERNOJ KOREJI: Rusija apeluje da se situacija ne pogoršava i da se reaguje proporcionalno

Po rečima zamenika direktora Odeljenja za neširenje i kontrolu naoružanja pri Ministarstvu spoljnih poslova Rusije Igora Višneveckog, postoji mogućnost nuklearnog testiranja u Severnoj Koreji, obavljaju se radovi na poligonu Phungeri, ali Rusija na svim međunarodnim platformama apeluje na zemlje da se situacija ne pogoršava i da se reaguje proporcionalno.

„Rusija ne priznaje Severnu Koreju za nuklearnu državu, kao ni bilo koju drugu zemlju koja nije priznata kao takva u skladu sa Sporazumom o neširenju nuklearnog naoružanja. Apelujemo na denuklearizaciju Korejskog poluostrva što je pre moguće“, rekao je on.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

IZRAEL NASTAVLJA OFANZIVU PROTIV „ISLAMSKOG DŽIHADA“: Dve osobe poginule u vazdušnim udarima izraelske vojske (VIDEO)

Takođe je istakao da su pokušaji sankcionog pritiska na Severnu Koreju iscrpljeni, te da je očigledno da Pjongjang neće napraviti jednostrane ustupke.

Višnevecki je dodao da se Rusija zalaže za stvaranje uslova za obnavljanje pregovora o nuklearnom problemu Korejskog poluostrva, ali da to, očigledno, ne ulazi u planove Vašingtona koji, zajedničkim vojnim vežbama sa Seulom, praktično tera Pjongjang da da razvija nuklearno oružje u cilju zaštite svog suvereniteta.

Na vojnoj paradi povodom 90. godišnjice osnivanja vojske Severne Koreje, lider Kim Džong Un je obećao da će ubrzati razvoj nuklearnog oružja i koristiti ga ako budu ugroženi fundamentalni interesi zemlje.

Australija, SAD i Velika Britanija su 15. septembra sklopile bezbednosni pakt AUKUS, kojim će Kanbera dobiti tehnologiju da izgradi osam podmornica na nuklearni pogon. Australija je nakon ulaska u pakt odustala od kupovine podmornica od Francuske, zbog čega je Pariz optužio Kanberu zbog laži i povukao ambasadore iz Vašingtona i Kanbere.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter