Izvor: Tanjug
12.04.2022 u 19:30
0

POTRAGA ZA ISTINOM ILI PREKRIVANJE LAŽI? Francuski forenzičari istražuju smrt civila u Buči

Tim francuskih forenzičara je stigao u Buču kod Kijeva sa zadatkom da pomognu ukrajinskim vlastima da utvrde šta se dogodilo u tom gradu u kojem su pronađene stotine tela civila nakon povlačenja ruskih snaga.

Ukrajinske vlasti tvrde da su te ljude ubile ruske snage tokom okupacije tog područja, ali Rojters nije mogao da potvrdi tačan broj tela pronađenih u Buči, niti okolnosti njihove smrti.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Otkriće tolikog broja ubijenih civila u Buči nakon ruskog povlačenja izazvalo je globalno negodovanje, međutim Moskva je negirala odgovornost za ubistvo civila kao lažne vesti i odbacila optužbe da su ruski vojnici počinili ratne zločine.

Dok je grupa iz odeljenja za forenziku francuske žandarmerije posmatrala lokaciju, radnici u zaštitnim odelima kopali su zemlju, vadeći iz plitkog groba tešku masu umotanu u narandžasti pokrivač.

Državna tužiteljka Irina Venediktova rekla je pozivajući se na svedoke da pronađeni delovi tela pripadaju jednoj ženi i njenoj deci i potvrdila da će u narednih nekoliko nedelja francuski eksperti forenzičari pomoći ukrajinskim vlastima da utvrde šta se zaista dogodilo ljudima u Buči.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter