Izvor: Kurir.rs/TASS
26.04.2023 u 08:09
0

STRAVIČNE SCENE IZ SIBIRA: 170 kuća izgorelo u velikom požaru u Rusiji (VIDEO)

Kako je saopštila pres-služba, izgorelo je i osam seoskih kuća, dve pomoćne zgrade, prodavnica, kao i krov jedne višestambene zgrade.

Kao posledica požara u selu Šosva, Sverdlovska oblast, izgorelo je 110 zgrada, rečeno je TASS-u u pres-službi Glavne uprave Ministarstva za vanredne situacije u regionu.

CELA RUSIJA ŽALI ZA ŽRTVAMA: U poznatom MOSKOVSKOM hotelu izbio zastrašujući POŽAR, osmoro ljudi izgubilo život!

Broj spaljenih objekata u uralskom selu Sosva porastao je na skoro 100 Desetine zgrada zapalile su se u tri sela Sverdlovske oblasti

Na Uralu 240 osuđenika evakuisano zbog požara u blizini medicinskog popravnog doma.

Kasnije se saznalo za požar vagona sa tovarom drveta na stanici Sosva. Usled požara je delimično oštećena infrastruktura Ruskih železnica, navodi Telegram kanal Uralskog transportnog tužilaštva.

„Na stanici Sosva 26. aprila izgoreli su vagoni sa drvenom građom na stanici i pristupnim saobraćajnicama. Požar je došao iz sela Šosva. Delimično je oštećena infrastruktura Ruskih železnica“, navodi se u saopštenju.

„Zahvaljujući naporima vatrogasaca, više od 1.200 stambenih objekata u naseljima Taežni i Sosva je zaštićeno od požara. Istovremeno, kao posledica požara, 178 objekata, uključujući 134 stambene zgrade, 32 nestambene zgrade. su uništeni u požaru“, navodi se u izveštaju.

Kako je saopštila pres-služba, izgorelo je i osam seoskih kuća, dve pomoćne zgrade, prodavnica, kao i krov jedne višestambene zgrade.

U izveštaju se pojašnjava da su serovski tužilac i istražno-operativna grupa krenuli na mesto uzbune. Tužilaštvo je organizovalo uviđaj.

Pres-služba Centralnog međuregionalnog kontrolnog odeljenja za transport RF IC u svom Telegram kanalu napominje da je, prema preliminarnim podacima, izgorelo osam vagona.

„Požar je izbio u privatnom sektoru sela Šosva i proširio se na železničku prugu. Organizovan je uviđaj o činjenici požara železničkih vagona sa drvnom građom“, saopštilo je ministarstvo.

U Sosvi je, prema preliminarnim procenama, u požaru uništeno ili oštećeno oko 6 km i oko 180 stubova nadzemnih dalekovoda 0,4-6 kV, 7 trafostanica. Oko 1,4 hiljade ljudi, 11 društveno značajnih objekata je snabdevano električnom energijom iz ove elektromrežne infrastrukture. Zbog pogoršanja požarne situacije u regionu „energetičari uralskog ogranka Roseti – Sverdlovenergo“ stavljeni su u stanje pripravnosti.

Mobilizuju snage i sredstva za otklanjanje posledica požara na elektroenergetskim objektima.

Specijalisti čekaju da spasioci uđu u naselje kako biste započeli kompletan oporavak. Trenutno su u toku aktivne pripreme“, navodi se u poruci.

Više od 130 stambenih žomova izgorelo je u požarima u selima Sosva i Taežni u Sverdlovskoj oblasti. Ukupno je uništeno 178 objekata, saopštila je pres-služba Glavne uprave Ministarstva za vanredne situacije za region.

Kako dodaju u odeljenju za informacionu politiku regiona, sve komunalne, energetske i gasne službe Sverdlovske oblasti su u visokoj pripravnosti zbog požara.

U Sosvi je stvorena rezerva opreme i materijala za vanredne situacije, uključujući i električne generatore. „Svima je naređeno da stalno prate rad sistema za održavanje života u naseljima. U slučaju kvara, moraju odmah da reaguju i obezbede brzo otklanjanje udesa“, rekao je Nikolaj Smirnov, ministar energetike i stambeno-komunalne delatnosti Sverdlovske oblasti.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter