Izvor: Kurir.rs
17.03.2023 u 18:47
0

POZNATI ADVOKAT IZNEO JASAN STAV: „Hag nema nikakve ingerencije da hapsi Putina, sve je to šarada!

Moskva ne priznaje Međunarodni krivični tribunal u Hagu, tako da je podizanje optužnice protiv Vladimira Putina samo šarada.

Moskva ne priznaje Međunarodni krivični tribunal u Hagu, tako da je podizanje optužnice protiv Vladimira Putina samo šarada, jer u Rusiji oni nemaju nikakve ingerencije, ocenjuje advokat Branislav Tapušković.

OPTUŽENA ZAJEDNO SA PUTINOM: Ko je Marija Lvova Belova, ruska komesarka za prava deteta?

„Ni Amerika ni Rusija ni Kina ne priznaju Međunarodni krivični tribunal u Hagu, stoga ovaj sud nema nikakve ingerencije kada su te države u pitanju. Optužnice se mogu podizati i odnositi samo na državljane zemalja potpisnica sporazuma, tako da je to prosto šarada“, navodi Tapušković i dodaje:

„Ako ćemo o ratnim zločinima na tim teritorijama onda bismo morali krenuti od 2014. godine i svega što se dešavalo stanovništvu u Donbasu, ali onda bismo morali otići u širinu. Tvrdim da nemaju ingerencije da traže izručenje Putina ili bilo koga drugog iz Rusije“.

Advokat Tapušković povlači paralelu sa SAD, dodajući da je, za razliku od ove situacije, koja je politički konstruisana protiv Rusije, u slučaju Amerike zaista bilo dokaza o ratnim zločinima na Bliskom istoku.

„Ratnih zločina je bilo u svim ratovima koje je izazivala Amerika i nije bilo govora o tome da se potegne pitanje odgovornosti čak ni običnih vojnika i oficira, a ne onih koji su ratove otpočinjali i komandno bili odgovorni. Prosto SAD nisu dopustile, istupanjem iz sporazuma, da ijedan njihov vojnik odgovara“, navodi advokat..

„Bil Klinton je potpisao ovaj sporazum ali su SAD potpis ubrzo povukle kada je sud želeo da se pozabavi zločinima SAD u Avganistanu, Iraku… Čak je bilo reči i o tome da će Amerika pohapsiti sve sudije, ukoliko se to desi“, ističe Tapušković.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter