Izvor: Alo.rs
09.02.2023 u 15:29
0

PREDSEDNIK MOK UPOZORAVA UKRAJINU: „Prestanite sa pretnjama“

Predsednik Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK) Tomas Bah pozvao je Ukrajinu da prestane sa pretnjom bojkota Igara u Parizu, ukoliko na njima bude dozvoljen nastup ruskim i beloruskim sportistima.

Kako se navodi, u pismu, u koji je britanski medij imao uvid, Bah ističe da je pretnja bojkotom preuranjena jer odluka o učešću sportista iz Rusije i Belorusije nije doneta, kao i da Ukrajina prestane da vrši pritisak na druge Olimpijske komitete i organizatore Igara.

Bah je takođe dao punu podršku ukrajinskim sportistima i dodao da svi „osećaju bol i patnju ukrajinskog naroda“, ali je i citirao rezoluciju Ujedinjenih nacija u kojoj se kaže da je „bilo koji oblik diskriminacije nekompatibilan sa olimpijskim pokretom“ i dva specijalna izvestioca UN koji izražavaju zabrinutost zbog potpune zabrane diskriminacije ruskih i beloruskih sportista.

„MOK JE KONAČNO SHVATIO VAŽNOST RUSKIH SPORTISTA“: Ministar sporta ističe da se veliki sportski turniri ne mogu organizovati bez učešća Rusije

Prema rečima prvog čoveka MOK-a upravo to su razlozi za razmatranje uključivanja ruskih i beloruskih sportista kao neutralnih na Igrama u Parizu.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter