Izvor: HappyBSC/Tanjug
16.07.2022 u 20:05
0

PREKO HILJADU MAĐARA SE OŠTRO POBUNILO PROTIV ODLUKE ORBANOVE VLADE: Protest zbog povećanja poreza malim preduzećima!

Oko 1.000 Mađara demonstriralo je danas protiv Vlade premijera –  Viktora Orbana u poslednjem u nizu manjih protesta održanih ove nedelje otkako je njegova desničarska stranka Fides usvojila zakon kojim se povećavaju porezi malim preduzećima.

Blokada mosta u Budimpešti u utorak nije uspela da omete usvajanje vladinog predloga za povećanje poreskih stopa za stotine hiljada malih preduzetnika, uprkos kritikama pojedinih poslovnih grupa i opozicionih partija.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Orbanova vlada je u sredu ukinula višegodišnju granicu cena komunalnih usluga za domaćinstva koja koriste energiju iznad prosečnog nivoa potrošnje zbog rasta cena struje i gasa usled rata u Ukrajini.

– Imam poznanika koji se greje samo na struju. Njegov mesečni račun za struju je do sada bio 30.000 forinti (75 dolara), što nije mnogo, ali od sada će plaćati 153.000 – rekao je Mikloš Njiri, 70-godišnji penzioner koji je učestvovao na mitingu.

– On je penzioner, tako da će penziju pojesti račun za struju, i ništa mu neće ostati – rekao je on i dodao da je malo verovatno da će mali protesti naterati Orbana da promeni politiku.

Današnji miting sazvao je gradonačelnik jednog malog grada Piter Marki-Zaj, Orbanov nezavisni protivkandidat, čiji je opozicioni savez pretrpeo poraz na aprilskim parlamentarnim izborima.

Mali broj učesnika mitinga ukazuje na to da uprkos prikrivenom nezadovoljstvu Orbanovim najnovijim reformama za jačanje državnih finansija Mađarske, antivladino raspoloženje je neznatno čak i u Budimpešti, gde je opozicija imala najjbolje rezultate u aprilu, navela je britanska agencija.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter