Izvor: BSC HAPPY
05.02.2023 u 08:27
0

Preminuo bivši pakistanski predsednik Pervez Mušaraf

Pervez Mušaraf, bivši predsednik Pakistana umro je u 79 godini, javili su svetski mediji.

Bivši pakistanski predsednik Pervez Mušaraf (79), preminuo je u nedelju posle duže bolesti u bolnici u Dubaiju, posle godina u samonametnutom egzilu.

-Mogu da potvrdim da je general Pervez Mušaraf preminuo jutros- rekla je za Rojters Šazija Siraj, portparol pakistanskog konzulata u Dubaiju i ambasade u Abu Dabiju.

General Mušaraf na vlast je došao vojnim pučem u Pakistanu krajem 1990-tih godina prošlog veka.

https://happytv.rs/svet/dok-bajden-hvali-pentagon-za-obaranje-balona-kina-sprema-ostre-kontramere-kakav-ce-odsada-biti-odnos-dve-najmocnije-supersile/539671/

Na vlasti je ostao do 2008. godine kada se povukao posle pritiska opozicije za njegovu smenu.

Predvodio je Pakistan u najkritičnijem periodu kada su SAD započele oktobra 2001. vojnu intervenciju u Avganistanu i rat protiv terorizma.

Zalagao se za brz ekonomski rast i pokušavaoje da uvede socijalno liberalne vrednosti u toj konzervativnoj muslimanskoj zemlji.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter