Izvor: Kurir.rs/Agencije
28.05.2022 u 19:07
0

PREMINUO OZLOGLAŠENI VATIKANSKI KARDINAL: Blokirao istrage za SEKSUALNA ZLOSTAVLJANJA U KATOLIČKOJ CRKVI, služio u ambasadama, proveo na drugom mestu u vatikanskoj hijerarhiji 16 godina!

Kardinal Anđelo Sodano, kontroverzni vatikanski moćnik, optužen za prikrivanje jednog od najozloglašenijih seksualnih zlostavljača u Katoličkoj crkvi, preminuo je u 94. godini.

Sodano, koji je neko vreme bio bolestan i preminuo sinoć, bio je državni sekretar za vreme dvojice papa – Jovana Pavla II i Benedikta XVI, odnosno na drugom mestu u vatikanskoj hijerarhiji 16 godina između 1990. i 2006. godine, preneo je Rojters.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

SRAMNO SKRNAVLJENE U PARIZU: Na grobovima Molijera, Šopena, Edit Pjaf i drugih slavnih ličnosti osvanuo ŠOKANTAN NATPIS! Ukrajinski aktivisti ponosni na akciju, najavili još! (FOTO)

Veruje se da je Sodano, zajedno sa sekretarom Jovana Pavla, tadašnjim nadbiskupom Stanislavom Dživišom, vodio Katoličku crkvu tokom poslednjih godina života pokojnog pape, kada mu se zdravlje pogoršalo zbog Parkinsona i drugih bolesti.

U seriji tekstova u Nešenal katolik riporteru 2010. godine, autor Džejson Beri, stručnjak za seksualna zlostavljanja u crkvi, napisao je kako je Sodano blokirao Vatikan da pokrene istragu za seksualna zlostavljanja protiv oca Marsijala Masijela, osnivača verskog reda Legije Hristove.

Sodano je primljen u red sveštenika 1950. godine, da bi nekoliko godina kasnije obavljao diplomatsku službu.

Služio je u ambasadama Vatikana u Ekvadoru, Urugvaju, Čileu pre nego što je ponovo pozvan u Vatikan kako bi obavljao visoke administrativne uloge.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter