Izvor: Sputnik Srbija
17.06.2022 u 13:09
0

PREPOLOVLJENE ISPORUKE GASA ITALIJI I SLOVAČKOJ: „U ovom trenutnu nam ne pravi štetu“

Isporuke ruskog gasa Italiji i Slovačkoj danas su prepolovljene, objavile su u odvojenim saopštenjima glavne energetske kompanije u tim zemljama.

Italijanski Eni je naveo da je dobio obaveštenje od Gasproma da će danas dobiti polovinu od tražene količine gasa, prenosi agencija Tas s.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

„Na Enijev zahtev za gasom u količini od oko 63 miliona kubnih metara Gasprom je odgovorio da će biti isporučeno samo 50 odsto od tražene količine“, navodi se u saopštenju italijanske kompanije i dodaje je ta količina isporuka gotovo nepromenjena u odnosu na prethodni dan.

PESKOV POHVALIO MAKRONA, PA PORUČIO: „Naš stav je dobro poznat, on je stavljen na papir i predat Ukrajincima“

U međuvremenu, generalni direktor slovačke energetske kompanije SPP, Ričard Prokipčak, saopštio je da ih je Gasprom obavestio da će njegove isporuke gasa biti u petak prepolovljene.

„Smanjenje isporuka za polovinu nam u ovom trenutku ne pravi štetu. Radimo sa realnim rizikom da one budu potpuno prekinute“, rekao je Prokipčak za slovački medij Denik N, prenosi Rojters.

Gasprom je u utorak saopštio da mora da smanji isporuke prirodnog gasa preko gasovoda Severni tok 1 u odnosu na plan zbog neblagovremenog vraćanja pumpnih jedinica sa redovnog održavanja u nemačkoj kompaniji Simens, kao i zbog identifikovanih kvarova na motorima.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter